Dimecres, 30 novembre 2022
Dimecres, 30 novembre 2022
IniciInclusió SocialBarcelona adapta el servei VinclesBCN perquè les persones grans amb discapacitat auditiva...

Barcelona adapta el servei VinclesBCN perquè les persones grans amb discapacitat auditiva el puguin sol·licitar

Aquest servei vol combatre la soledat reforçant les relacions socials de les persones grans

servei vinclesbcn
L’aplicació ha rebut les adaptacions pertinents // Foto: Ajuntament de Barcelona

Les persones grans amb discapacitat auditiva podran sol·licitar el servei VinclesBCN de l’Ajuntament de Barcelona ja que s’han fet les adaptacions pertinents per a aquest col·lectiu. Aquestes necessitats específiques es van detectar arran la prova pilot desenvolupada l’any 2020 i interrompuda per la crisi sanitària. A més, disposaran d’una dinamitzadora amb formació en la llengua de signes.

Aquesta incorporació de les persones amb discapacitat auditiva al Servei VinclesBCN i les adaptacions per fer-ho possible ja s’ha comunicat a tres de les entitats més representatives del sector de la discapacitat auditiva, com són l’Associació Catalana Per a la Promoció de les Persones amb Sordesa (ACAPPS), Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i Centre Recreatiu Cultural de Persones Sordes de Barcelona (CERECUSOR). 

Banner 300x250px EnBucle3

Posteriorment, es faran sessions a les seus de cadascuna de les entitats amb les persones grans sòcies de les entitats en què es farà una difusió del servei VinclesBCN i es resoldran tots els dubtes que puguin sorgir.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, i president de l’, Joan Ramon Riera, ha celebrat que “fer el servei vincles accessible per la discapacitat auditiva és un pas important en l’estratègia de fer avançar l’accessibilitat a la ciutat”. “Són força les persones grans que amb el temps perden audició. Cal que ser sensible a aquesta qüestió i adaptar els serveis als usuaris i usuàries”, ha afegit.

Les adaptacions que s’han fet per incorporar el servei VinclesBCN a les persones d’aquest col·lectiu es van detectar durant una prova pilot desenvolupada l’any 2020 però que va quedar interrompuda per la crisi sanitària. La majoria de les persones que van participar a la prova van trobar molt útil aquest servei però van detectar algunes barreres per les persones amb diversitat auditiva. Ara, un cop adaptades perfectament aquestes mancances, les persones del col·lectiu ja poden participar perfectament en el mateix.

El servei VinclesBCN vol combatre la soledat reforçant les relacions socials de les persones grans. Permet que les persones usuàries gestionin les seves relacions socials utilitzant com a instrument de comunicació una aplicació senzilla instal·lada en una tauleta o un telèfon intel·ligent. L’aplicació permet la comunicació entre la persona usuària, la seva família i el seu cercle d’amistats, així com amb les persones que formen els grups de VinclesBCN. La comunicació es fa en format de missatge de text, fotografia i vídeo.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content