Dissabte, 6 març 2021
Inici Recerca i Tecnologia Investigació sobre les causes que generen la discapacitat física i cognitiva en...

Investigació sobre les causes que generen la discapacitat física i cognitiva en les persones afectades per esclerosi múltiple

Impulsada per l'IDIBGI i amb el suport de les Beques Granés Fundació

idibgi investigacio discapacitat esclerosi múltiple
Membre de les dues entitats amb el guanyador de la Beca Granés Fundació // Foto: IDIBGI

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) inicia una investigació sobre el paper de l’alteració de la funció dels mitocondris, que s’encarreguen de produir l’energia de les cèl·lules, en la neurodegeneració que es produeix en l’esclerosi múltiple i que és la principal causa de discapacitat física i cognitiva de les persones afectades d’aquesta malaltia. 

Aquest estudi comptarà amb el suport de les Beques Granés Fundació que es convocaran de forma bianual, per a la contractació de joves investigadors/es que s’incorporaran a grups de recerca de l’IDIBGI amb l’objectiu d’avançar en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o prevenir les malalties que la provoquen.

ARC Soluciones publi

Aquesta primera Beca, que s’ha formalitzat aquest mes de gener, permetrà al jove investigador Albert Miguela, Grau en Ciències Biomèdiques, formar part del grup de recerca Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’IDIBGI, liderat pel Dr. Ramió i Torrentà.

Les Beques Granés Fundació estan dotades amb 30.000 euros anuals per a la contractació de cada investigador/a durant un període de quatre anys. Com que les beques tenen caràcter bianual es compta invertir uns 300.000 € en els propers sis anys.

Gràcies a aquestes beques els grups de recerca vinculats a l’IDIBGI podran seleccionar investigadors que hauran de desenvolupar la seva tesi doctoral en la recerca vinculada al camp de la discapacitat, i/o els factors que l’originen. Les diverses àrees d’investigació a l’IDIBGI tenen en comú la prevenció i tractament d’una sèrie de patologies que poden causar discapacitat. 

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES