Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciRECERCA I TECNOLOGIAInvestigació sobre les causes que generen la discapacitat física i cognitiva en...

Investigació sobre les causes que generen la discapacitat física i cognitiva en les persones afectades per esclerosi múltiple

Impulsada per l'IDIBGI i amb el suport de les Beques Granés Fundació

campanya 25N diba
idibgi investigacio discapacitat esclerosi múltiple
Membre de les dues entitats amb el guanyador de la Beca Granés Fundació // Foto: IDIBGI

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) inicia una investigació sobre el paper de l’alteració de la funció dels mitocondris, que s’encarreguen de produir l’energia de les cèl·lules, en la neurodegeneració que es produeix en l’esclerosi múltiple i que és la principal causa de discapacitat física i cognitiva de les persones afectades d’aquesta malaltia. 

Aquest estudi comptarà amb el suport de les Beques Granés Fundació que es convocaran de forma bianual, per a la contractació de joves investigadors/es que s’incorporaran a grups de recerca de l’IDIBGI amb l’objectiu d’avançar en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o prevenir les malalties que la provoquen.

Aquesta primera Beca, que s’ha formalitzat aquest mes de gener, permetrà al jove investigador Albert Miguela, Grau en Ciències Biomèdiques, formar part del grup de recerca Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’IDIBGI, liderat pel Dr. Ramió i Torrentà.

Les Beques Granés Fundació estan dotades amb 30.000 euros anuals per a la contractació de cada investigador/a durant un període de quatre anys. Com que les beques tenen caràcter bianual es compta invertir uns 300.000 € en els propers sis anys.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Gràcies a aquestes beques els grups de recerca vinculats a l’IDIBGI podran seleccionar investigadors que hauran de desenvolupar la seva tesi doctoral en la recerca vinculada al camp de la discapacitat, i/o els factors que l’originen. Les diverses àrees d’investigació a l’IDIBGI tenen en comú la prevenció i tractament d’una sèrie de patologies que poden causar discapacitat. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content