Diumenge, 24 octubre 2021
IniciCovid-19COCEMFE demana a la ministra Carolina Darias que prioritzi la vacunació de...

COCEMFE demana a la ministra Carolina Darias que prioritzi la vacunació de les persones amb discapacitat

L’entitat s’ha posat a disposició de la nova titular de Salut per intentar revertir els efectes de la Covid sobre aquest col·lectiu

vacunacio covid ministra carolina darias
L’entitat vol que l’estratègia de vacunació prioritzi les persones amb discapacitat // Foto: Cocemfe

La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) ha demanat a la recent estrenada ministra de Salut, Carolina Darias, que el pla de vacunació de les persones amb discapacitat tingui prioritat i es reactivin les consultes i teràpies posposades.

I és que segons una enquesta elaborada per COCEMFE a persones amb discapacitat, el 73% han vist retardades les seves cites mèdiques, el 56% reconeix que la seva salut ha empitjorat aquests mesos, el 40% ha vist interromputs els seus tractaments i el 37% sent que els seus drets han retrocedit durant la pandèmia. A més, el 42% ha intentat rebre algun tractament o teràpia i no ha pogut i el 20% s’ha trobat amb una negativa a rebre atenció sociosanitària.

“La situació provocada per la pandèmia ha causat un empitjorament de la salut de les persones amb discapacitat física i orgànica, especialment per la falta d’atenció sociosanitària. Moltes teràpies i serveis que són fonamentals per a la qualitat de vida d’aquestes persones han quedat aturats”, afirma Montserrat Pallarès, presidenta de COCEMFE Barcelona. “Hauríem de ser un grup prioritari dins de l’estratègia nacional de vacunació de la COVID-19, no només a les residències, sinó totes les persones amb discapacitat”, ha afegit Pallarès.

COCEMFE també ha recordat a la nova ministra que és “urgent” actualitzar el barem de reconeixement de la discapacitat per no deixar fora del sistema a persones amb discapacitat física i orgànica que requereixen aquest reconeixement oficial per a rebre suports públics i avançar cap a la igualtat d’oportunitats.

L’entitat s’ha posat a disposició de Carolina Darias per treballar conjuntament en aquests temes i intentar revertir els efectes negatius que està tenint la Covid sobre aquest col·lectiu.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES