Dimecres, 27 gener 2021
Inici Responsabilitat Social ASEM demana que no es prohibeixi el patrocini de la indústria farmacèutica...

ASEM demana que no es prohibeixi el patrocini de la indústria farmacèutica a les entitats de pacients

Com proposa la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica

catsalut xarxes unitats expertesa malalties minoritàries
La indústria farmacéutica ha donat molt suport a les entitats de pacients // Foto: Federación ASEM

La Federació Espanyola de Malalties Neuromusculars (Federació ASEM) conjuntament amb altres 23 organitzacions de pacients, han mostrat la seva preocupació davant la possible aprovació del dictamen de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica sobre “Política farmacèutica, Indústria biosanitària i reserva estratègica”, que prohibiria el patrocini a entitats de pacients.

Aquest dictamen en l’article 47.2 manifesta la intenció de “Prendre mesures per finançament públic de formació continuada dels professionals sanitaris a càrrec de les administracions públiques, i per a investigació independent, divulgació / educació sanitària i patrocini d’activitats d’associacions de pacients”. En aquest article s’afegeix explícitament que “es prohibirà finançament d’aquestes activitats, directament o indirectament, per la indústria”.

ARC Soluciones publi

En un comunicat que ens ha fet arribar la Federació, indiquen que d’aprovar-se aquesta mesura, significaria un dur cop a la sostenibilitat econòmica de les entitats de pacients, ja de per si agreujada per la reducció de partides públiques i privades que hem patit en els últims anys.

L’entitat considera que la nova norma posarà en risc els serveis que s’ofereixen a milers de persones amb malaltia neuromuscular i el seu entorn social, a través de projectes d’atenció, de sensibilització o de divulgació sobre aquestes patologies, així com impulsant la investigació social i científica de les malalties neuromusculars.

La col·laboració amb entitats privades a través de les seves iniciatives de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) és una via habitual de patrocinis d’activitats d’associacions i entitats de pacients a tot Europa, sent essencial per a la sostenibilitat econòmica d’aquestes organitzacions el poder combinar finançament públic amb patrocini privat.

En aquest sentit, han reivindicat mesures que ampliïn les seves possibilitats de finançament en lloc de marcs legals restrictius com el que es proposa des de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica. 

Finalment han apel·lat al compromís dels diferents grups parlamentaris amb els col·lectius més desfavorits i han sol·licitat que no s’aprovi el proper dia 22 de juliol l’article 47.2 del Dictamen de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica. I que en lloc de prohibir aquesta via de patrocini, s’estableixi un marc regulador coherent que defineixi el finançament per part de la indústria farmacèutica d’activitats realitzades per les associacions.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES