Dimecres, 27 gener 2021
Inici Opinió Reflexions personals

Reflexions personals

reflexions personals dependència i gent gran
El sector de la dependència ha estat molt castigat per la pandèmia // Foto: Arxiu

Porto uns dies plantejant-me la conveniència o no d’escriure  un article d’aquesta naturalesa. He de dir que les ganes de fer-me escoltar i quan dic escoltar no parlo de mi sinó de la dignitat col·lectiva, per la qual, lluito, ha aconseguit vèncer la por a la critica, de vegades ferotge, d’altres injusta,  a la qual tots i totes estem exposades.

Fa un temps una persona que aprecio em va demanar si podia escriure un article que parlés sobre les lliçons personals que he pogut extraure de la pandèmia sanitària, social i econòmica que ens trobem. Agraeixo de cor la proposta i la vull fer arribar el més lluny possible ja que vol ser un missatge inclusiu i integrador.

El primer aprenentatge és que la salut esdevé un afer col·lectiu. No parlo per parlar. M’he adonat que la salut transcendeix més enllà del jo egoista i que no entén d’excuses. Segurament això és la primera lliçó de supervivència que ens manté sans tot i la manca de dignitat.

ARC Soluciones publi

La segona lliçó és que la política o millor dit els interessos partidistes no poden ser una referencia a l’hora de prendre decisions sanitàries. Perquè m’entengueu, la sanitat no pot estar contaminada pels virus  freqüents  i de vegades irresponsables de la batalla política o ideològica.

La tercera reflexió és que l’atenció a la gent gran ha de ser integral i de qualitat. El que ha passat a les residències és responsabilitat de tots. En primer lloc i demano perdó de la ciutadania perquè no hem estat capaços de protegir els nostres avis i avies.

La quarta reflexió té a veure amb la cultura. Quin privilegi tenir cantants, artistes i gent que demostra el seu talent. La cultura és vida i la cultura suma. El meu reconeixement  a totes les persones que fan millor la nostra societat.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Àlvaro Solà
Àlvaro Solà
Jove tarragoní actiu amb ganes de canviar el món

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES