Divendres, 19 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALArrenca una nova edició de la campanya de Contacontes d’ASPID als centres...

Arrenca una nova edició de la campanya de Contacontes d’ASPID als centres escolars de Lleida

La primera sessió es va realitzar ahir a l’Escola Balàlia amb la participació de 7 persones amb discapacitat

Contacontes Aspid (Escola Balàfia) 3
Un moment de la sessió de Contacontes a l’escola Balàfia // Foto: ASPID

ASPID va posar en marxa ahir a l’Escola de Balàfia de Lleida una nova edició del projecte Contacontes, que té l’objectiu d’afavorir la integració social i la participació activa en l’àmbit ciutadà dels seus usuaris mitjançant la narració de contes.

Aquesta primera sessió va a anar a a càrrec de 7 persones amb discapacitat usuàries del Centre d’Atenció Diürna Candi Vilafañe, i va consistir en explicar el conte inclusiu “4 cantonades de no res” a una vintena de nens i nenes de Primer de Primària, plantejant la narració com una eina d’intercanvi i de socialització entre els més petits que va més enllà d’entretenir. La iniciativa pretén estimular la imaginació i el treball en valors com a eina pedagògica educativa.

Aquesta edició del projecte Contacontes es desenvoluparà, en col·laboració estreta amb el Departament d’Educació, a 19 escoles de Lleida, de manera que en el decurs de l’any 2023 es preveu arribar a uns 450 infants de Primària.

Jasmina Almacellas, integradora social del Centre d’Atenció Diürna, considera que aquesta iniciativa és molt interessant perquè “comencem a inculcar als infants valors positius com són el respecte, la diversitat i la inclusió”.

Després de la narració del conte va tenir lloc una explicació posterior sobre el que són les barreres arquitectòniques i el problema que suposen per al col·lectiu de persones amb discapacitat, discapacitat, alhora que es mostra als petits amb exemples pràctics (fotografies) totes les “capacitats” que tenen aquestes persones, com són esquiar, anar en bicicleta, viatjar en autobús, banyar-se al mar, etc.

David Curcó, cap d’estudis de l’Escola de Balàfia-Pinyana, creu de la seva banda que aquestes sessions són importants per als nens i nenes perquè “poden familiaritzar-se amb una realitat diferent a la que coneixen” i comencen a conscienciar-se sobre la necessitat de respectar i facilitar la integració d’aquest col·lectiu.

El projecte es desenvolupa en dues fases. La primera, duta a terme al llarg del primer trimestre (de setembre a desembre), ha fet la recerca, la preparació i l’assaig del conte escollit. Els usuaris han decidit quins canvis calia fer a la història i, un cop elaborat el text, s’han elaborat el material i l’escenografia adients i s’han fet els assajos. En la segona fase, que es desenvolupa en el segon i tercer trimestre de l’any (de gener a juny), es van visites a les escoles (una acció cada setmana) per desenvolupar, en horari lectiu, l’activitat en qüestió.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content