Dijous, 18 juliol 2024
IniciDESTACADESAmics de la Gent Gran, Glòria Canals, Diari de la DisCapacitat, Bonpreu...

Amics de la Gent Gran, Glòria Canals, Diari de la DisCapacitat, Bonpreu Esclat i Ajuntament de Mollet del Vallès, guanyadors del Premis Solidaris ONCE Catalunya 2022

L’acte de lliurament serà dijous 24 de novembre a l’Auditori ONCE Catalunya

Avui s’han donat a conèixer els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2022, uns guardons que l’Organització entrega cada any per reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l’autonomia personal i l’accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.

Els guanyadors d’aquesta edició són: Amics de la Gent Gran (a la Institució, Organització, Entitat o ONG); Diari de la DisCapacitat (al mitjà o projecte de comunicació); Glòria Canals i Sans (a la persona física); Bonpreu Esclat (a l’Empresa); i l’Ajuntament de Mollet del Vallès (a l’Administració Pública).

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre a diari a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles i ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

L’acte de lliurament d’aquests guardons tindrà lloc el pròxim dijous 24 de novembre a les 18h a l’Auditori ONCE Catalunya. Els premiats rebran l’obra escultòrica SOLIDARIS.

- PUBLICITAT -

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Eugenio Prieto, conseller general de l’ONCE; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) i representants de mitjans de comunicació.

Els premiats de l’edició

Amics de la Gent Gran. Un guardó pel suport emocional i acompanyament que brinden els integrants de la Fundació Amics de la Gent Gran a persones grans que pateixen soledat no desitjada. Un projecte social que ja ha complert 35 anys, basat en l’esforç i dedicació de gairebé 2.000 voluntaris i voluntàries a Catalunya, que donen escalf i proximitat per combatre diferents graus de soledat no desitjada. Fan guanyar autonomia, confiança, socialització i participació comunitària a les persones grans per trencar la vulnerabilitat i aïllament que poden experimentar.

Diari de la DisCapacitat. Va néixer l’any 2016. És el primer diari digital en català que informa sobre discapacitat, inclusió social i diversitat funcional a Catalunya. Es tracta d’un mitjà independent que està adreçat a persones amb discapacitat i els seus familiars, institucions, entitats, empreses i resta d’interlocutors socials relacionats amb l’àmbit. El Diari de la DisCapacitat vol contribuir a través dels seus continguts, informació constant i actualitzada, a projectar i dignificar la imatge del món de la discapacitat a Catalunya, aproximadament mig milió de persones.

Glòria Canals. Presidenta d’Aura Fundació i Down Catalunya, ha dedicat la seva vida a visibilitzar i normalitzar la inclusió de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals en la societat. Fa més de 33 anys que aquesta psicòloga clínica, llicenciada en Pedagogia Terapèutica, va ser pionera a Europa en introduir la metodologia “Treball amb Suport” i demostrar que les persones amb discapacitat intel·lectual podien fer una feina en un entorn laboral ordinari.

Glòria Canals és una d’aquelles dones emprenedores, valentes, inspiradores i que va fer possible el que semblava impossible, una referent del món de la discapacitat.

Bonpreu Esclat. Per la seva sensibilitat especial i iniciatives inclusives perquè tothom pugui accedir a comprar en igualtat de condicions. La cadena de supermercats catalana ha adaptat els seus establiments per afavorir la compra de diferents col·lectius que poden veure’s afectats per la contaminació lumínica i sonora com podrien ser les persones amb autisme o amb hipersensibilitat sensorial. Són les «Hores tranquil·les» i es fan els dissabtes de 3 a 5 de la tarda amb desconnexió del fil musical i el canal d’àudio; s’atura l’ús de la megafonia i es tanquen les pantalles lumíniques. També tenen targetes client adaptades al sistema braille.

Ajuntament de Mollet del Vallès. Per l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet del Vallès, constituït al 1990 com un organisme autònom que ofereix diferents serveis d’atenció directa per millorar la qualitat de vida, la prevenció, l’autonomia personal, la inclusió social i, per sobre de tot, el benestar de les persones amb discapacitat. S’encarrega de la gestió i coordinació de: CDIAP MOLLET, servei d’atenció precoç de l’infant entre els 0 i 6 anys; Can Vila escola d’educació especial d’àmbit comarcal que acull nens i nenes amb discapacitat intel·lectual; el Centre Ocupacional del Bosc, que atén a persones amb discapacitat intel·lectual un cop acabat el període de formació escolar amb servei de teràpia ocupacional i d’inserció i el Centre Especial de Treball Taller Alborada.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Ves al contingut