Divendres, 19 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSECOM organitza un cicle virtual per reflexionar sobre l’activisme de la discapacitat...

ECOM organitza un cicle virtual per reflexionar sobre l’activisme de la discapacitat vinculat al dret a l’accessibilitat

Sota el títol ‘Ciutat Viva-Regenerem’, se celebra en el marc del Dia Mundial de les Ciutats

Cartell del cicle virtual ‘Ciutat Viva- Regenerem’ // Foto: ECOM

Aquest novembre, en el marc del Dia Mundial de les Ciutats (31 d’octubre), ECOM durà a terme el cicle virtual Ciutat Viva-Regenerem per tal de promoure i fer visible la participació de les dones amb discapacitat i dels entorns de cures en les transformacions urbanes feministes i de millora de l’accessibilitat de tothom.

En aquesta 3a edició del projecte “Ciutat Viva”, ECOM posarà el focus en dues realitats: la necessitat d’incorporar en els processos de transformació urbana la perspectiva de gènere interseccional i la necessitat d’incorporar la infància en els processos de millora de l’accessibilitat dels entorns.

ECOM considera que tradicionalment l’accessibilitat ha estat pensada sota la mirada dels adults amb discapacitat, cosa que ha fet que no s’hagin tingut presents les necessitats dels infants i joves amb discapacitat. Un fet que condiciona tant l’exercici dels seus drets i el seu desenvolupament personal, com el poder parlar realment d’entorns jugables i coeducatius per a tothom on no es perpetuïn alhora estereotips de gènere i capacitistes.

L’entitat defensa que per tal de garantir una participació ciutadana realment democràtica i igualitària en els processos de transformació urbana és imprescindible tenir en compte tant la pròpia accessibilitat dels processos de treball col·lectiu, com les cures i la perspectiva de gènere amb mirada interseccional. Si no s’invisibilitzen doblement els drets de les dones amb discapacitat i els de les dones dels entorns de cures: per no poder ser-hi i per no quedar reflectides les seves necessitats i demandes a les polítiques urbanes.

Un cicle amb dos blocs temàtics

El programa d’aquest cicle virtual estarà dividit en dos blocs temàtics: un centrat en com promoure un entorn cuidador que permeti la conciliació, l’equitat de gènere i la igualtat d’oportunitats en la implicació als propis moviments socials i en el treball amb les administracions públiques; i un altre sobre com garantir la incorporació de la mirada de la infància i la joventut amb discapacitat en el dret a l’accessibilitat.

Per reflexionar sobre el primer bloc del cicle Ciutat Viva-Regenerem, que s’anomena “Entorn cuidador”, s’inclou una xerrada virtual a càrrec de la cooperativa Fil a l’agulla sobre “Com incorporar la perspectiva de gènere i les cures a l’activisme i els processos de transformació socials?” I un grup de treball online on entre totes les participants es qüestionarà “Com ha de ser l’activisme de la discapacitat per tenir en compte la igualtat de gènere i les cures?”.

En el segon bloc, i per abordar la temàtica de la infància, el Ciutat Viva d’enguany organitza en primer lloc un grup de treball virtual sota el títol “Accessibilitat i infància: posem en comú necessitats i reptes!”, posteriorment la taula rodona “Estratègies per un mateix objectiu: volem jugar i ser part!”, i per tancar el bloc, un altre grup de treball virtual “Fem pinya i enxarxem-nos per generar canvis a tots els territoris!”, amb l’objectiu de posar en comú idees i estratègies per avançar col·lectivament en la garantia del dret a l’accessibilitat, al joc i la participació activa dels infants i joves amb discapacitat arreu de Catalunya.

Totes les activitats del cicle Regenerem – Ciutat Viva són gratuïtes, virtuals, en horari de tarda i obertes a tothom. Per participar es requereix inscripció prèvia que a través d’aquest formulari.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content