Diumenge, 7 març 2021
Inici Discapacitat La Generalitat finançarà a partir d’ara els implants coclears bilaterals en infants...

La Generalitat finançarà a partir d’ara els implants coclears bilaterals en infants amb sordesa severa i profunda

govern finança implants coclears bilaterals infants sordesa
Cada any neixen a Catalunya més de 60 nens amb sordesa greu // Foto: Federació ACAPPS

La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar ahir en el marc d’una reunió amb famílies d’infants amb sordesa, que a partir d’aquest any es finançaran els implants coclears bilaterals en els casos d’hipoacúsia severa o profunda en infants. A la trobada estava present el presidente de la Federació ACAPPS, Raimon Jané.

Aquesta entitat defensat sempre les pròtesis auditives (implants coclears i audífons) com un dret bàsic. I en el cas dels implants coclears ha reivindicat sempre la cobertura del segon implant coclear, que fins ara a Catalunya no es contemplava, i això provocava un impacte econòmic important per a les famílies i en molts casos la privació d’aquesta pròtesis per a les famílies amb menys recursos econòmics.

La majoria de les hipoacúsies infantils són presents en el primer any de vida i, d’aquestes, entre el 35 i el 50% són congènites. A Catalunya cada any neixen al voltant d’uns 60 infants amb hipoacúsia severa o profunda, que es detecta amb el cribratge auditiu neonatal que s’aplica a totes les maternitats –públiques i privades- de Catalunya. Aquest cribratge permet identificar els nadons que tenen una pèrdua auditiva més gran o igual a 40 dB, i aplicar, si cal, el tractament o la intervenció terapèutica adequada i fer-ne el seguiment oportú.

ARC Soluciones publi

Els implants coclears són un aparell electrònic que requereix una intervenció quirúrgica que transforma els senyals acústics en senyals elèctrics, els quals estimulen el nervi auditiu. Està format per uns components interns que es col·loquen mitjançant la cirurgia (receptor-estimulador i elèctrodes) i un processador extern que s’adapta aproximadament un mes després de la cirurgia i que és programat individualment per un expert en activació i programació clínica.  Els implants coclears bilaterals possibiliten una millora de la qualitat del so i discernir de manera més clara la seva procedència.

Segons Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS, aquesta notícia és “un gran pas endavant en el reconeixement de les pròtesis auditives pel Servei Català de la Salut(CatSalut) i tindrà un impacte molt positiu per al col·lectiu que representem, les persones sordes i les seves famílies”.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES