Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciEntrevistesAda Parellada: “Sempre m'ha quedat l'espina de no ser més valenta i...

Ada Parellada: “Sempre m’ha quedat l’espina de no ser més valenta i dedicar-me a la dansa i la interpretació“

ada parellada entrevista
Ada Parellada, tota una vida dedicada a la cuina // Foto: Imatge cedida per Ada Parellada

Ada Parellada i Garrell. Nascuda a Granollers, i filla d’una nissaga de cuiners, fa quasi més de 25 anys que va obrir el seu propi restaurant, el Semproniana. Ha publicat llibres com “Dinars de tàper“, “Pack Parellada“ i “Tot fred”, entre d’altres. També l’hem pogut veure en programes de televisió com Qfaxs a betevé ó Benvinguts a l’hort  a TV3. A més compagina la cuina amb la docència i projectes solidaris. Hem volgut parlar amb ella, per saber, com és i com pensa aquesta cuinera de caire alegre i vitalista. 

Recordes què volies ser de gran? Sempre has volgut dedicar-te a la cuina?  

Banner Aflorem 300x600_3

Com bé saps, sóc filla de la fonda Europa, hi vaig néixer. Triar dedicar-me a la cuina era una opció ben natural a casa meva. El que hauria estat estrany és que em volgués dedicar a altres oficis! Tot i això sempre m’ha quedat l’espina de no ser més valenta i dedicar-me a una de les meves passions: la dansa i la interpretació.     

El cognom Parellada t’ha ajudat o en algun moment ha sigut contraproduent per a tu?  

M’ha ajudat molt!!!! D’entrada, néixer a la fonda ha estat un veritable màster en cuina i restauració. I, per altra banda, el fet de formar part d’aquesta família amb tanta saviesa culinària m’ha fet posar-me les piles. El repte era estar a l’alçada!!! Si tens un repte, t’esforces més. I això és sempre molt positiu.  

ARC Soluciones publi

Què trobarem si venim al Semproniana, el teu restaurant  

Trobareu un espai amb segell propi, fet per nosaltres mateixos, amb molts estris reutilitzats i transformats en elements decoratius. Trobareu una cuina de fonda, tradicional, revisada. Volem mantenir el sabor de sempre apropant-lo a totes les edats, amb productes nous i tècniques actuals.  

Quins mites o tòpics hi ha sobre la cuina?  

Si et refereixes a la cuina professional, a l’ofici, hi ha el tòpic que un cuiner és un creador, que sempre està inventant receptes noves i té molt d’interès en investigar i en descobrir nous productes. Però la cuina professional té més de repetició que d’innovació. És més artesania que no pas art, i el repte no és voler canviar sinó estimar allò que fas cada dia.    

Quina relació tens amb la discapacitat?  

He col·laborat amb diverses entitats que vetllen per la inclusió i el benestar de les persones amb discapacitat. També he donat feina a una persona  amb discapacitat psíquica que prové de la Fundació Aura. Dono suport a totes les entitats que m’ho demanen, sempre que estiguin alineats amb els meus valors.  

Tothom pot aprendre a cuinar?  

Tothom ha de saber cuinar! És important per assolir l’autonomia però també per preservar la nostra cultura i poder seguir una alimentació equilibrada i saludable.   

Creus que la cuina pot ajudar a integrar a les persones amb discapacitat a la societat?  

I tant! La cuina, com et dic, té una part fonamental que es basa en la repetició, de manera que s’estableix una rutina que és molt confortable per a tothom. És veritat que als restaurants tenim una estona de molt neguit, que és el moment de passar els plats, quan els clients són asseguts a taula esperant el dinar o el sopar i requereix improvisar molt, resoldre ràpidament els contratemps i aquest moment no és propici per a persones amb discapacitat psíquica.  

Per finalitzar i aprofitant l’oportunitat, podries donar-nos una recepta BBB (bona bonica i barata)?  

He fet una truita al forn molt fàcil, molt bonica i molt barata! TRUITA AL FORN ( La recepta és per a 2 persones). 4 ous, 50 ml de llet, 3 tomàquets secs, 200g de xampinyons, 2 làmines de bacon tallat fi, all i julivert, sal, oli i orenga. Tallem el bacon i el saltem en una paella, sense gens d’oli. L’enretirem. A la mateixa paella, coem els xampinyons, amb un raig d’oli, un gra d’all picat i una mica de julivert picat. Esperem que absorbeixi tota l’aigua i siguin cuits. Tallem els tomàquets secs. Batem els ous i hi afegim la llet. També una mica d’orenga i sal. Hi barregem la resta d’ingredients: el bacon, els tomàquets secs i els xampinyons. Protegim un motlle amb un paper de forn i hi posem la barreja. Ho coem al forn a 180ºC durant 15 minuts.   

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES