Activament dona la formació ‘Salut Mental sense Estereotips’ sobre estigma i drets a BCN Salut Mental

Dins de la campanya 'Obertament' de lluita contra la discriminació per motius de salut mental

activament formació salut mental sense estereotips
El projecte ha ofert un espai d’aprenentatge per a reflexionar al llarg de 4 sessions // Foto: Activament

Durant els mesos de juny i juliol Activament Catalunya Associació ha ofert un projecte de sensibilització i formació “Salut Mental sense Estereotips” i orientada  als Membres de la Junta Directiva i el Comitè Tècnic Assistencial de BCN Salut Mental, entitat que reuneix sis

grans prestadors com Fundació Els Tres Turons; Fundació Vidal i Barraquer; Grup Sant Pere Claver; Grup CHM Salut Mental; CPB Serveis de Salut Mental; ASM Horta Guinardó.

BANER_300X250

El projecte ha ofert un espai d’aprenentatge per a reflexionar al llarg de 4 sessions (14h) sobre els prejudicis i estereotips més habituals en l’àmbit de l’atenció professional i en com repensar els serveis de salut mental per afavorir la superació de l’estigma i l’autoestigma, i per promoure l’atenció basada en drets d’acord als nous models d’abordatge que impulsa el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Una característica distintiva de la formació és que s’ha fet en Primera Persona; és a dir, donada per les pròpies persones amb l’experiència del trastorn mental. Una inversió de rols que permet aprendre tant dels conceptes que es reben com de les experiències compartides que es viuen.

El projecte s’ha realitzat gràcies al suport d’Obertament dins de la seva campanya de lluita contra la discriminació per motius de salut mental, i del canvi de model promogut per la Generalitat de Catalunya, i al compromís de BCN Salut Mental en la lluita contra la discriminació per motius de salut mental.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*