Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciSalut MentalSalut Mental Espanya llança una campanya nacional per promoure el voluntariat en...

Salut Mental Espanya llança una campanya nacional per promoure el voluntariat en salut mental

#Apoyolasaludmental, amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat

salut mental espanya campanya dia voluntariat
La campanya promou la participació del voluntariat masculí, sobretot entre els joves // Foto: Salut Mental Catalunya

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre, el moviment associatiu Salut Mental Espanya, ha llançat la campanya #Apoyolasaludmental, amb l’objectiu de conscienciar la societat en el voluntariat en salut mental.

Segons l’informe ‘El Voluntariado en SALUD MENTAL ESPAÑA 2019’, el voluntariat en aquest àmbit gaudeix de bona salut, ja que reflecteix un augment de quasi el 50% en el nombre de persones, arribant a les 3.800 que van participar en alguna activitat realitzada per les més de 300 entitats de la xarxa associativa de salut mental durant el 2019.

anunci guies d'arrel
Major participació en el voluntariat de les dones

L’estudi també revela, un any més, que les dones són les més participatives en accions de voluntariat, amb un 66% davant el 34% d’homes. Marta García, tècnica de l’Àrea de Projectes i Estudis, encarregada de l’elaboració d’aquest informe, explica que “el perfil majoritari respon a dones de 18 a 29 anys amb estudis universitaris. Per això, i amb l’ànim que el paper de cures pugui començar a tenir també cara d’home, volem animar els nois joves a unir-se als grups de voluntariat. Actualment, el major nombre d’homes voluntaris es troba en el grup d’edat de persones jubilades “.

L’informe de la Confederació fa un repàs quantitatiu, però també qualitatiu, de l’activitat desenvolupada pel voluntariat de la Xarxa al llarg de 2019, a partir de les valoracions aportades per les persones voluntàries. Els resultats procedeixen d’una enquesta que han contestat 272 persones voluntàries, un 48,6% més que el 2018, pertanyents a entitats de 12 comunitats autònomes.

Segons el document, el 92% de participants en l’enquesta ha manifestat la seva completa implicació amb el treball que realitza i el 85% ha valorat molt positivament la formació rebuda per poder desenvolupar el voluntariat. Un 74% recomanaria a altres participar com a voluntàries en alguna entitat, i un 24% assegura haver-ho fet ja. Cap persona va admetre que no ho recomanaria.

Pel que fa a el tipus d’activitats realitzades per les persones voluntàries, el 62% de les persones voluntàries participa en esdeveniments i actes públics i el 58% ho fa com a suport a persones monitores. Les organitzacions de tallers o activitats, així com la seva planificació, també acumulen uns interessants percentatges de participació, amb un 43% i 38% respectivament.

Nel González Zapico, president de la Confederació SALUT MENTAL ESPANYA, celebra la bona marxa i l’augment de la quantitat i, sobretot de la qualitat del voluntariat en salut mental “que cada vegada més valora la importància d’inculcar una consciència global que la salut mental és una cosa comuna a totes les persones, al que tots hauríem d’atendre i tenir cura, desterrant d’una vegada per totes, estereotips i prejudicis generalitzats “.

La campanya #Apoyolasaludmental, ha comptat amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content