Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciResponsabilitat SocialAcord de Drets Socials i l’AFANOC per repartir gorres solidàries als participants...

Acord de Drets Socials i l’AFANOC per repartir gorres solidàries als participants del programa ‘L’Estiu és teu’

La consellera Cervera explica que es distribuiran 4.500 gorres solidàries per valor de 16.000€ amb l’objectiu de fer “un exercici de conscienciació”

consellera cervera repartint gorres solidaries afanoc
La consellera Cervera repartint gorres solidàries a l’Alberg XANASCAT // Foto: gencat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha visitat les estades combinades de l’Alberg de L’Escala XANASCAT, des d’on ha explicat l’acord de col·laboració entre el departament de Drets Socials i l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). L’acord, preveu la compra de 4.500 gorres solidàries que es repartiran entre els participants del programa “L’Estiu és teu” 2022 i que suposaran una aportació de 15.985€ per a l’entitat.

La titular del Drets Socials ha explicat que la iniciativa entre l’Agència Catalana de Joventut i AFANOC, “vol ser un exercici de conscienciació per tal de donar a conèixer la situació dels infants i adolescents amb càncer i també la tasca que realitza l’associació”. “Que infants i adolescents puguin conèixer la realitat d’altres nens i nenes des d’un entorn lúdic, contribueix a normalitzar la malaltia i a promoure la seva solidaritat”, ha assegurat.

Per la seva banda, la vicepresidenta d’AFANOC, Montse Florensa, ha destacat que tots els fons recaptats serviran per mantenir de manera gratuïta els serveis que ofereix l’AFANOC a les famílies. A més de millorar les seves condicions als hospitals i donar-los suport psicosocial, també es contribuirà en el manteniment de La casa dels Xuklis, una casa d’acollida temporal per les famílies que s’han de desplaçar de les seves localitats perquè la seva mainada rebin tractament als hospitals de referència de Barcelona.

Ja fa vint-i-dos anys que AFANOC celebra arreu del territori les seves festes “posa’t la gorra”. Una campanya que vol donar a conèixer un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents amb càncer, com és la pèrdua del cabell i que sovint es cobreixen amb una gorra.

Durant la visita, Cervera i Florensa han mantingut una trobada distesa amb els participants a les estades i els monitors en la que els han explicat el perquè d’aquesta acció i l’objectiu de la campanya “Posa’t la Gorra”.

També hi han assistit la directora de l’Agència Catalana de Joventut, Núria Ramon, i el director dels serveis territorials a Girona, Raül Morales i la coordinadora de joventut Girona, Montserrat Pou.

Estades Combinades a l’alberg de L’Escala XANASCAT

Les estades combinades a l’alberg de l’Escala XANASCAT, acullen 120 participants i 18 monitors, un d’ells de suport per diversitat funcional. Es tracta d’unes estades que volen interrelacionar les activitats fisicoesportives amb l’aprenentatge de l’anglès.

En total, a les comarques de Girona (Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i Selva) hi ha 1.268 activitats notificades per aquest estiu, amb 54.198 participants inscrits, 7.398 monitors/es i dirigents, i 750 persones de suport. Entre les activitats, destaquen els casals, que agrupen el major nombre de participants, fins a un total de 30.027 infants i adolescents.

El Gironès és la comarca amb és participants (11.928), seguida del Baix Empordà (9.343), Alt Empordà (8.209), Ripollès (7.340), la Selva (7.270), la Garrotxa (6.371), i finalment, el Pla de l’Estany (3.737).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content