Diumenge, 23 gener 2022
IniciDretsAmpans i la Fundació Rosa Oriol presenten les jornades esportives solidàries “Batecs...

Ampans i la Fundació Rosa Oriol presenten les jornades esportives solidàries “Batecs Solidaris”

presentació 4a edició jornades batecs solidaris
La cursa solidària es farà el 14 de maig al Parc de l’Agulla // Foto: Ampans

Ampans i la Fundació Rosa Oriol, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” celebrarà els propers 13 i 14 de maig al Pla del Bages, la quarta edició dels “Batecs Solidaris: esport + solidaritat”, unes jornades esportives que tenen com a objectiu recaptar fons en benefici de dos projectes socials impulsats per aquestes entitats.

Concretament Ampans destinarà els diners recaptats al seu programa de Vida Saludable, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat Intel·lectual, prevenint malalties, pèrdues funcionals i envelliment prematur.

Sebastià Catllà, president d’Ampans recorda que les persones amb discapacitat intel·lectual “tenen més predisposició a patir malalties. Des del programa de vida saludable, en el que hi participen més de 200 persones, busquem reduir tot el possible els factors que hi incideixen, per millorar la qualitat de vida de les persones i fomentar bons hàbits de vida”.

Per la seva banda, la Fundació Rosa Oriol, presenta el projecte Habitatge Digne, aquest projecte aprofitant les instal·lacions de la Residència Rosa Oriol, té per objectiu acollir a persones sense llar, afavorir els hàbits socials i la reinserció al món laboral i a l’entorn familiar de persones sense recursos. Oferir-los formació, acompanyament i la possibilitat de participar en cursos i espais que els ajudin a desenvolupar-se com a persones i com a ciutadans.

Els dos projectes rebran el suport de l’Obra Social “la Caixa”, que, en aquesta quarta edició, també s’ha compromès a aportar 10€ addicionals per cada samarreta venuda, fet que permetrà duplicar l’aportació als dos projectes solidaris de la Fundació Rosa Oriol i d’AMPANS.

“Després de l’èxit en les altres jornades de Batecs Solidaris, no hem volgut deixar passar l’oportunitat de participar en aquesta iniciativa que no només uneix esport i solidaritat, sinó que ho fa creant lligams molt forts entre les entitats i els ciutadans del territori”, ha afirmat Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya.

Dos dies plens d’esport i solidaritat

El dissabte 13 de maig el punt neuràlgic serà el Club Tennis Manresa, on es disputarà el Campionat de Pàdel, amb tres categories: masculina, femenina i infantil.  Els preu de les inscripcions al Torneig és de 25 euros, en el cas dels adults, i de 5 euros, en el cas dels nens.

El segon dia l’activitat principal serà el running. El diumenge 14 de maig tindrà lloc la 8ª Cursa del Mosquit en els Batecs, amb dos recorreguts, de 5 km (oberta enguany a caminadors) i 10 km, que sortiran del Parc de l’Agulla i seguiran pel Parc de la Sèquia, un indret amb un gran atractiu paisatgístic al mig del Pla de Bages.

La cursa de 5 km és pràcticament plana, oberta a caminadors, i està pensada per aquells que s’inicien en el món del running; mentre que en el cas del recorregut de 10 km és en format crono, pensant en els corredors més experimentats. Sigui quin sigui el recorregut triat, el preu d’inscripció per als adults és de 10.

Els més petits també tindran la seva cursa, amb itineraris i distàncies adequades a les diferents edats. Aquestes curses es faran al voltant del llac de l’Agulla.

Ffins al 14 de maig, ja és possible inscriure’s a la cursa i al pàdel, de forma presencial al Club Tennis Manresa i a Rios Running o bé a través de la web d’aquestes jornades esportives.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content