Jornada a Reus sobre ‘La imatge social de la diversitat funcional en els mitjans de comunicació’

Organitzada per Societat Limitada i ACABS

mitjans de comunicació discapacitat
La ràdio serà un dels mitjans sobre els que girarà la jornada // Foto: DIXITcat

El proper divendres 31 de març l’entitat Societat Limitada i ACABS organitzen al Círcol de Reus la jornada ‘La imatge social de la Diversitat Funcional en els Mitjans de Comunicació’, que comptarà amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, que serà l’encarregat de tancar aquest acte.

La jornada s’estructurarà en tres ponències. La primera sota el títol “El tracte donat pels mitjans de comunicació de l’actualitat en l’àmbit de la diversitat funcional. Complicitat o fantasia?”, estarà protagonitzada per diferents ponents relacionats amb els món dels mitjans de comunicació com el director de Canal Reus TV, Sergi Vallhonrat; la delegada a Tarragona de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3 i Catalunya Ràdio), Coia Ballestè; el director de COPE Tarragona-Reus i Lleida, Sergi Casado; i el sots-director de “Diari de Tarragona”, Josep Cruset.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta ponència tindrà un segon bloc on s’analitzarà també com es senten tractats per part dels mitjans de comunicació diversos sectors implicats en el tema de la diversitat funcional. En aquesta part participaran per part del sector de la discapacitat, Irene Aguar i el Dr. Tosquelles de l’Associació de familiars de malalts mentals; i Montserrat Vilella, la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

La segona ponència anirà a càrrec de Laia Serra, tècnica de comunicació especialitzada en temes de discapacitat i moviments socials, i tractarà sobre “Anàlisi d’algunes notícies aparegudes recentment a la premsa sobre la temàtica de la diversitat funcional. Tenim clar de què volem parlar?”.

BANER_300X250

La tercera i darrera ponència anirà sobre com abordar l’actualitat de la diversitat funcional per part de la gent que des de l’àmbit associatiu. Sota el títol “Posta en comú de diferents experiències comunicatives provinents del propi sector de la discapacitat, som sempre coherents entre el que volem transmetre i el que transmetem?” també parlarà sobre ràdio i premsa digital i xarxes socials nascudes en el mateix sector de la discapacitat.

En aquesta ponència participaran representants dels programes de ràdio “Ràdio Nikosia”, “Barreres fora”, “Societat Limitada”; el conductor de l’espai “Tothom” de Ràdio Tarragona, Miquel González, i la tècnica de comunicació de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona, Alba Porta.

La jornada, que començarà a les 9:30h i s’allargarà fins a les 13:20 h. Estarà moderada per Heider Moya, i les conclusions finals aniran a càrrec de Ruth Guerrero.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*