Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDiscapacitatLa Federació ASEM se suma a la campanya del Dia Mundial de...

La Federació ASEM se suma a la campanya del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

logo dia mundial malalties minoritàries
Logo Dia Mundial Malalties Minoritàries // Foto: Federació ASEM

La Federació ASEM conjuntament amb EURORDIS s’uneix a la commemoració del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries que se celebra el proper dimarts 28 de febrer donant suport a la campanya europea de visibilitat i conscienciació amb aquest grup de patologies considerades poc freqüents que afecten a més de 30 milions de persones a Europa.

El tema central de la campanya és la investigació, un aspecte crucial per donar solucions als pacients que necessiten un tractament, una cura o una atenció millorada. La Fundació Blackswan i Eurordis donen suport a aquesta petició sol·licitant suport per la investigació de les malalties minoritàries.

Les associacions del moviment associatiu ASEM organitzen aquell dia diferents activitats per donar suport a la campanya del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries en diverses ciutat del territori nacional.

fiare banca etica crowdfunding

A Catalunya l’Associació Catalana de Persones amb Malalties Rares Neuromusculars (ASEM Catalunya) participarà aquell dia com a comissió organitzadora de la Jornada pel Dia de les Malalties Rares que se celebra a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

La jornada, que se celebra a l’Auditori de l’Edifici Docent Sant Joan de Déu, començarà a les 9 h i finalitzarà a les 14:45 h amb una copa de cava i un gospel in crescendo. Les inscripcions són gratuïtes.

Una malaltia minoritària es qualsevol que afecta a un petit percentatge de la població. La majoria de les malalties rares són genètiques i estan presents en tota la vida de les persones, fins i tot si els símptomes no apareixen immediatament. A Europa es considera que una malaltia o desordre és minoritària quan afecta a 1 de cada 2.000 ciutadans.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES