El Govern destinarà més de 217 M€ a projectes d’entitats per la inclusió social, voluntariat i migracions

La convocatòria 2017 s'avança tres mesos

projectes inclusió social voluntariat migració
Els projectes volen potenciar també l’empoderement de la gent gran // Foto: FiraGran

El Govern destinarà enguany 217.459.601 euros a la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes d’entitats sense ànim de lucre. Mitjançant aquesta línia, el Govern finança activitats i programes duts a terme per entitats sense ànim de lucre en els àmbits d’afers socials, d’inclusió social, famílies, joventut, infància, associacionisme, voluntariat, acció comunitària i atenció a la comunitat gitana, igualtat o migracions i ciutadania.

Per primer cop el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies uneix en una convocatòria única la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes d’entitats i la convocatòria extraordinària per a entitats que atenen famílies en situació de vulnerabilitat. A fi de millorar-ne l’eficiència, el Departament també ha apostat per avançar 3 mesos la convocatòria, les bases de la qual es publicaran les properes setmanes. D’aquesta manera, s’amplia el temps per desenvolupar els projectes i alhora s’ofereix més marge a les entitats per presentar-ne la justificació.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Una altra de les novetats destacades és la pluriennalitat, que aportarà estabilitat pressupostària als projectes impulsats per les entitats amb un horitzó de 2 anys. En aquest sentit, la dotació per al 2017 és d’111,5M€, la de l’any vinent serà de 104,5M€ i el 2019 s’hi destinaran 1,3M€.

En la convocatòria d’enguany s’amplien i es reestructuren les línies de subvenció, que passen de 51 a 62. Algunes de les línies noves o reformulades són les dirigides a:

BANER_300X250
  •     Programes i activitats per garantir els drets a persones LGBTI i per lluitar contra l’homofòbia, la bifòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.
  •     Programes per a actuacions d’accessibilitat i millora de la igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat.
  •     Actuacions per al foment de la igualtat d’oportunitats de dones i homes a l’àmbit laboral.
  •     Ajudes econòmiques a famílies i a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.
  •     Prestació de serveis adreçats a famílies i a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.
  •     Atenció a persones sense llar en el seu procés de recuperació d’autonomia personal i vincles socials.
  •     Accions innovadores de caire preventiu adreçades a evitar l’exclusió social i facilitar l’empoderament de persones que es troben en situació de pobresa.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*