Els 3 primers mesos d’estada en un centre sociosanitari tornaran a ser gratuïts

L’any 2013 es va modificar el període de carència del copagament

Dolors Bassa estada gratuïta centre sociosanitari
Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa // Foto: Jordi Bedmar

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat que a partir del mes que ve, l’estada a un centre sociosanitari tornarà a ser gratuïta pels usuaris els tres primers mesos, tornant així a la situació que hi havia el 2012. Bassa ha explicat que ‘revertim les retallades i tornem a passar als 90 dies gratuïts quan fins ara, només ho eren els primers 30 dies. Centrem els nostres esforços en invertir per les persones’.

Aquesta mesura costa 2,5 milions euros i permet que l’usuari estalviï una mitjana d’entre 930 fins a 1080 euros.
L’any 2013 es va modificar el període de carència del copagament per les persones ateses en centres sociosanitaris de llarga estada. Aquesta modificació establia que, a partir del dia 31, la persona havia de fer-se càrrec d’acord amb la seva capacitat econòmica del mòdul social de la seva plaça, i no a partir dels 90 dies, com fins aleshores estava establert.
Els centres sociosanitaris són espais assistencials dotats de l’estructura i del personal necessari per atendre pacients amb necessitats sanitàries i socials de llarga estada que precisen atenció continuada per malalties o processos crònics. Una persona fa ús d’un centre sociosanitari després d’haver estat en un centre hospitalari o a casa seva, i ja no és necessari que ocupi una plaça hospitalària però no està preparada per tornar al seu domicili habitual.
Segons el mapa de serveis socials de 2015 hi ha 4630 places en centres sociosanitaris amb finançament públic en 149 centres sociosanitaris.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*