Diumenge, 28 novembre 2021
IniciDiscapacitatProposta del CERMI per acabar amb un buit legal en els estacionaments...

Proposta del CERMI per acabar amb un buit legal en els estacionaments reservats per discapacitats

parc vallès aparcaments discapacitats
El cas del Parc Vallès de Terrassa ha provocat l’informe de CERMI // Foto: Imatge d’arxiu

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha elaborat un informe en relació a la sentència nº25/2016 del jutjat contenciós administratiu nº 1 de Barcelona referent a una denúncia presentada contra un particular per estacionar en una plaça d’aparcament reservada per persones amb discapacitat en el centre comercial Parc Vallès de Terrassa.

La sentència, de la que es va fer ressò el Di@ri de la Discapacitat, donava la raó al recurs presentat pel denunciat per manca de potestat sancionadora de l’administració pública en una propietat privada.

diari-discapacitat-300x250e

En el seu informe, el CERMI conclou que la sentència s’ajusta a la normativa en vigor, però manifesta que l’argumentació es centra exclusivament en la manca de competència sancionadora dels municipis en les vies que no siguin de la seva titularitat i de caràcter urbà.

Per aquest motiu, l’organisme proposa la modificació de dos Reial Decrets que acabin amb el buit legal que actualment existeix i que provoca una situació d’indenfensió de les persones amb discapacitat.

El CERMI proposa per una banda modificar el Reial Decret legislatiu 6/2015, de 30 d’octubre, pel que s’aprova el text refós de la Llei sobre el Trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial. En aquest cas proposa afegir un apartat dins l’article 7 de Competències dels municipis. Concretament el text  “La regulació mitjançant ordenança municipal del control, vigilància i disciplina dels usos dels estacionaments reservats per a persones amb discapacitat ubicats en centres de titularitat privada d’ús públic i en els estacionaments d’ús públic de gestió privada, amb la finalitat de garantir la mobilitat i plena inclusió dels usuaris amb discapacitat.”

Per altra banda, l’informe proposa la modificació del Reial Decret 1428/2003 de 21 de novembre, pel que s’aprova el Reglament General de Circulació. Dins d’aquest decret, el CERMI proposa dos modificacions dins l’article 94 que fa referència als llocs on queda prohibit parar i estacionar. En aquest sentit proposa afegir en l’apartat j) que queda prohibit parar “En zones senyalitzades per l’ús exclusiu de persones amb discapacitat, amb títol habilitant, ubicades en les vies públiques, en centres de titularitat privada d’ús públic i en els estacionaments d’us públic de gestió privada”. Alhora l’organisme proposa afegir el mateix text dins de les zones prohibides per estacionar, concretament en l’apartat d).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

9 COMENTARIS

  1. Considero que la medida tampoco será eficaz para combatir la utilización insolidaria por parte de algunas personas. En uno de los borradores desechados, el aparcamiento ilícito en plazas reservadas acarreaba la pérdida de 2 puntos además de la sanción económica. Recuperar esta norma e incluir la propuesta de CERMI sería quizás algo más eficaz como también lo sería la inclusión del problema en las campañas de tráfico. Pero, creo, que como esto no da votos, los políticos no están por la labor.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES