La Xarxa NUST de Barcelona celebra una jornada sobre salut mental i treball

Es van analitzar les fórmules per intentar acabar amb aquest estigma

jornada salut mental treball
La salut mental és un factor molt important en el treball // Foto: AEES Dincat

El mes passat va tenir lloc a l’Edifici Media_TIC de Barcelona, una jornada sobre  “Com tenir cura de la salut a les nostres organitzacions: salut mental i treball” organitzada per la Xarxa NUST (Xarxa d’Empreses Nous Usos Socials del Temps).

En aquesta jornada, es va fer una breu presentació on una responsable de l’àrea de Salut de l’Ajuntament de Barcelona va parlar de la inclusió de clàusules socials i de bones pràctiques als plecs de contractació municipals. Així mateix, Aleix Caussa, codirector de Spora Sinergies Cooperativa, va presentar les dades més rellevants d’un estudi realitzat sobre població amb malaltia mental on destaquen per exemple que el 80% dels entrevistats afirmen haver rebut un tracte injust, o que el 76% han estat etiquetats amb adjectius negatius.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Posteriorment es va iniciar una primera taula de debat on van participar representants de diverses empreses així com de l’Ajuntament que van explicar quines eren les seves polítiques per afavorir el benestar dels seus treballadors a través de serveis d’assessoria, salut, conciliació, etc. Barcelona Activa va presentar les seves polítiques en l’àmbit dels usuaris amb malaltia mental, i finalment, Pilar Solanes, directora del programa de Salut de l’Ajuntament va destacar la necessitat de seguir avançant en els objectius del Pla de Salut Mental.

La segona de les taules de la jornada va estar orientada a les experiències de diferents entitats vinculades amb persones amb malaltia mental. En aquesta taula van participar membres de la Fundació Joia, Ndavant, l’Ajuntament i un representat de l’entitat Obertament, qui va fer un relat en primera persona del que és patir una malaltia mental i voler tenir una vida laboral completa.

BANER_300X250

Com a cloenda de la jornada va intervenir Sara Berbel, Directora General de Barcelona Activa i Gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament, que va recalcar que la jornada que havia estat ”un bon resum de les maneres d’acabar amb l’estigma en salut mental”.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*