La consellera Bassa dona el tret de sortida al I Congrés de l’Acció Social a Catalunya

Aplegarà entre ahir i avui a més de 450 congressistes a la Universitat de Vic

Dolors Bassa 1er congrés acció social catalunya
Dolors Bassa va obrir ahir la primera edició de l’Inclusió.cat // Foto: gencat

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va inaugurar ahir Inclusió.cat, el I Congrés de l’Acció Social a Catalunya, que en aquesta primera edició aprofundirà sobre l’atenció integral social i sanitària des de la perspectiva social, una temàtica que ha estat fonamentalment abordada des de l’àmbit de salut i que suposa un tema estratègic davant l’actual envelliment de la població i les perspectives de futur.

La consellera Bassa va qualificar aquest congrés com “una oportunitat per construir una agenda pròpia a Catalunya des de l’àmbit social”. En aquest sentit, Bassa va afirmar que “Inclusió.cat representa un pas endavant en la construcció de coneixement científic en l’àmbit dels serveis socials que permetrà millorar la intervenció dels professionals a partir del coneixement basat en l’evidència”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La titular del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també va voler destacar la feina dels professionals i de les entitats del tercer sector que treballen dia a dia per la ciutadania del nostre país. “Aquesta és, doncs, una oportunitat per construir coneixement científic que ha de repercutir en una millor atenció als usuaris, però també a la pràctica professional i a la presa de decisions”, va concloure.

Dolors Bassa va anunciar que “ara és l’hora del capital humà del sector social perquè els professionals han sigut la porta d’entrada de totes les dificultats de les persones i les famílies del país i per això és l’hora de potenciar els equips humans de l’atenció social primària”. En el contracte programa amb les 105 àrees bàsiques de serveis socials (municipis o supramunicipis de Catalunya de més de 20.000 habitants) hi ha una ràtio minima definida per llei de tres treballadors socials més dos educadors per cada 15.000 habitants. A partir d’ara s’hi afegirà un administratiu/tiva a cada dotació de professionals socials per deslliurar-los de tasques tramitadores i així puguin reforçar la intervenció directa i comunitària. “També estem valorant ítems per reforçar l’atenció social primària per atendre millor la complexitat de les zones amb més pobresa, més expedients d’infants i joves en risc, més gent gran, més dispersió territorial… En aquests casos també augmentarem la dotació de professionals dels equips bàsics d’atenció social”.

BANER_300X250

Inclusió.cat, que tindrà caràcter bianual, aplegarà entre ahir i avui 450 congressistes a la Universitat de Vic amb l’objectiu de potenciar la innovació, el coneixement a partir de l’evidència científica i la professionalització del sector dels serveis socials per tal d’enfortir el Sistema de Serveis Socials i esdevenir una trobada de referència de tots els actors que el configuren.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*