Dissabte, 26 novembre 2022
Dissabte, 26 novembre 2022
IniciEntrevistesVicenç Bretó: “Treballem perquè la Covid-19 afecti el menys possible a la...

Vicenç Bretó: “Treballem perquè la Covid-19 afecti el menys possible a la viabilitat de la federació”

Entrevista al gerent de la FCEDF

Vicenç Bretó, gerent de la federació // Foto: FCEDF

Ara fa just un any que Vicenç Bretó es va incorporar com a Gerent de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), sens dubte, ha estat un any molt intens, marcat per la irrupció de la Covid-19. Vicenç ens explica en aquesta entrevista quines han estat les mesures que s’han pres des de la FCEDF durant la pandèmia de la Covid-19 i els plans de futur de cara a la nova temporada. 

“La pandèmia de la covid-19 ens ha afectat al 100% amb totes les activitats, siguin esportives o de promoció, aturades, està clar que la salut és el primer i, a més, els nostres federats també són població de risc, per aquest motiu ens hem adaptat a la nova situació” comenta Vicenç, que a més, destaca que “estem treballant perquè la pandèmia de la Covid-19 afecti el menys possible a la viabilitat futura de la Federació, que sigui això, solament una interrupció i esperem tornar a organitzar, amb les mateixes condicions o molt semblants les activitats que la Federació porta a terme durant tota la temporada”.

Banner 300x250px EnBucle3

La relació amb els federats també ha estat una de les prioritats de la Federació, “hem donat el màxim d’opcions als nostres federats per mantenir-se una mica actius, dintre de totes les complicacions del confinament, donar informació sobre l’evolució de la pandèmia i estar al costat amb mesures de gestió pels federats”, explica Vicenç, que també destaca que, “els nostres clubs i federats han de ser conscients de que la Federació està treballant i que no els deixarem en cap moment, perquè no hi hagi un perjudici esportiu i també econòmic en aquests temps tan complicats”. 

La situació econòmica de la Federació és una de les prioritats de gestió. “És fonamental que la Federació continuï activa, creiem que no perilla la continuïtat de l’activitat per la gent amb discapacitat, però hem de crear una nova metodología de gestió per subsistir”. El gerent de la FCEDF també destaca que, “és difícil aconseguir nous patrocinadors, fer noves activitats, però hem de lluitar per mantenir i consolidar, com a mínim, tot el que tenim per anar, poc a poc en el futur, superant aquesta crisi econòmica i social”.

Pel que fa referència a la nova temporada, a partir del setembre/octubre, Vicenç Bretó destaca l’incertesa com el pitjor enemic, “afrontem la nova temporada amb moltes incerteses perquè no sabem quan durarà aquesta interrupció i, esperem que això ens condicioni el menys posible durant la nova temporada, però sabem que serà complicat”. “Hem d’elaborar nou protocols de seguretat i actuació a les competicions esportives i, algunes d’elles segurament hauran de ser diferents de com s’han fet fins ara.”, conclou.

Per Bretó, la viabilitat de futur de l’esport adaptat pasa, en gran mesura, per la visibilitat, “ens hem de donar a conèixer, la gent ha de saber que hi han entitats que es preocupen perquè les persones amb discapacitat a Catalunya tinguin la possibilitat de realitzar esport. Les activitats de promoció arreu de Catalunya i l’esport adaptat a les escoles s’han de potenciar per ampliar la nostra visibilitat. Hem de vendre qualitat de vida a través de l’esport per les persones amb discapacitat”. 

L’entrevista sencera, on parla d’aquests i altres temes relacionats amb l’esport adaptat es pot visualitzar en el següent enllaç, al Canal Youtube de la FCEDF.

Font: Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física (FCEDF)

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content