Dimarts, 30 novembre 2021
IniciInclusió SocialUsuaris de Sant Tomàs participen a un projecte d’integració social per ...

Usuaris de Sant Tomàs participen a un projecte d’integració social per col·lectius vulnerables de l’ACVic

usuaris-sant-tomàs-projecte-integració-col·lectius-vulnerables-acvic
Els participants fotografien i aprenen a situar en un plànol llocs emblemàtics de Vic // Foto: AcVic

L’ACVic Centre d’Arts Contemporànies està duent a terme un complet programa de col·laboracions i activitats amb diferents entitats socials i cíviques que busquen, amb la creativitat com a ingredient principal, la integració de col·lectius vulnerables i risc d’exclusió social i fomenten l’art entre els infants i els joves.

Un d’aquests projecte és Mapes, on els participants fotografien i aprenen a situar en un plànol llocs emblemàtics de Vic, que enguany s’ha dut a terme amb la participació d’usuaris d’EINA, entitat d’inserció social vinculada a Sant Tomàs.

diari-discapacitat-300x250e

Aquesta no és la única iniciativa associada a entitats socials. N’hi ha d’altres dins de Sant Tomàs – Centre Ocupacional i el Centre de Riudeperes-, i també amb la Fundació Centre Mèdic i Psicopedagògic d’Osona i amb l’Escola Tomàs Raguer i l’Escola d’Educació Especial Ramon Surinyach de Ripoll.

ACVic també ha participat en el projecte d’Aurora Gestió de Projectes Socials, un taller de creació de diferents artefactes amb peces de bicicleta adreçat a joves joves a l’atur perquè “es posin en moviment a partir de la formació, oportunitats de voluntariat europeu i intercanvis” i per afavorir “el seu empoderament”. D’aquesta manera, es volen “potenciar les seves capacitats d’inserció tant en el món laboral com social”.  

Per últim, el seu programa també inclou accions pensades per fomentar l’art i la creativitat entre el públic infantil, com el projecte a la Biblioteca del Montseny, on es col·labora amb l’Associació de Veïns del Barri del Remei de Vic.

ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES