Divendres, 24 març 2023
Divendres, 24 març 2023
IniciDiscapacitatLa UPM crea una aplicació de realitat augmentada per orientar a persones...

La UPM crea una aplicació de realitat augmentada per orientar a persones amb discapacitat visual

aplicació orientació persones discapacitat visual
L’app utilitza la realitat augmentada per orientar les persones amb discapacitat visual // Foto: UPM

La Càtedra Indra-Fundación Adecco d’Investigació en Tecnologies Accessibles de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) està desenvolupant una innovadora aplicació (App) de realitat augmentada que permet oferir a les persones amb discapacitat visual informació rellevant sobre el seu entorn mitjançant vibracions i sons en el seu smartphone, millorant d’aquesta manera la seva percepció i orientació espacial i, per tant, facilita la seva adaptació al lloc de feina i a la seva integració laboral.

anunci guies d'arrel

El Centre de Tecnologia Biomèdica de UPM és responsable de portar a terme aquest projecte de I+D+i e-Glance per desenvolupar aquesta eina que, a meś, ofereix informació sobre la visió perifèrica gràcies a les alertes en temps real sobre els esdeveniments que succeeixen en el seu entorn, més enllà del focus principal d’atenció.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El projecte compta amb la participació d’usuaris del Centre d’Investigació i Desenvolupament d’Aplicacions Tiflotècniques (CIDAT) i de l’Organització Nacional de Cecs d’Espanya (ONCE).

Encara que l’App funciona a través d’un smartphone, per facilitar el seu ús també està previst utilitzar el bastó que les persones amb discapacitat visual usen en el seu dia a dia per enviar i rebre instruccions des del telèfon mòbil, realitzant lleugers moviments de la mà.

Aquesta aplicació ja ha estat provada en una primera fase pilot amb objectes situats en una habitació diàfana i en una segona fase es provarà en situacions reals. A part de la seva utilització en l’àmbit laboral, la e-Glance també es podrà aplicar en altres entorns com hotels, centres comercials, estacions de tren, etc. A més, per la seva capacitat per integrar informació de context o ambiental, l’aplicació podria adaptar-se en un futur per ajudar a persones amb altres tipus de discapacitat com l’auditiva o la cognitiva.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content