Dissabte, 25 setembre 2021
spot_img
IniciRecerca i TecnologiaUna transformació digital inclusiva afavoriria un millor accés al mercat laboral de...

Una transformació digital inclusiva afavoriria un millor accés al mercat laboral de les persones amb discapacitat

Segons un estudi conjunt elaborat per la Fundació Randstad i la UOC

persona amb cadira de rodes davant un ordinador
La transformació tecnològica també pot ajudar a les persones amb discapacitat // Foto: Marcus Aurelius/Pexels

La Fundació Randstad i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han publicat els resultats de l’estudi Transformació del món de l’ocupació: Les noves formes de treball i el seu impacte sobre les persones amb discapacitat, un treball que ha estudiat la influència de la transformació digital en l’ocupació de les persones amb discapacitat.

Aquest informe, elaborat per la investigadora Teresa Pérez Roldán, ha tingut com a objectius principals conèixer les noves tendències laborals sorgides per la transformació digital, comprovar si aquestes noves formes de treball faciliten la inclusió de les persones amb discapacitat i explorar si l’acompliment pot millorar.

banner flyer interpersonas

Segons María Viver, directora de la Fundació Randstad: “És un compromís dels qui formem part d’aquesta càtedra sondejar contínuament les possibilitats que el mercat laboral ofereix per millorar l’ocupabilitat i, per tant, la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, i les noves tecnologies són una eina que pot oferir multitud de possibilitats.”

L’informe conclou que la transformació tecnològica, si es fa de manera inclusiva, pot oferir a les persones amb discapacitat un accés millor al mercat laboral i unes oportunitats més grans d’acompliment.

En aquest sentit, la utilització d’eines tecnològiques en l’àmbit laboral per part de les persones amb discapacitat s’ha de veure no com una barrera, sinó com un aliat perquè els professionals puguin millorar la seva ocupabilitat.

Per Jordi Planella, director de la càtedra, “en el futur, l’automatització i les noves tecnologies brindaran noves oportunitats per afavorir la inclusió laboral de les persones amb discapacitat. Aquestes oportunitats s’han d’acompanyar amb l’impuls de polítiques actives de formació, d’ocupació i de gestió de la diversitat en el treball, orientades a la plena inclusió de les persones amb diferents capacitats”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES