Diumenge, 17 octubre 2021
HomeDiscapacitatMés de 300 professionals participen a la 1a Jornada sobre patologia mental...

Més de 300 professionals participen a la 1a Jornada sobre patologia mental en persones amb discapacitat intel·lectual

Organitzada per la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i Granés Fundació

jornada patologia mental discapacitat intel·lectual
La jornada es va seguir en format online // Foto: Granés Fundació

Més de tres-cents professionals d’entitats socials, de serveis socials bàsics i especialitzats, i de medicina d’atenció primària, especialitzada i hospitalària, van participar divendres passat de forma online en la 1a Jornada Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual organitzada per la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i Granés Fundació.

La jornada va arrancar amb una presentació a càrrec de Laura Masferrer, directora gerent de Granés Fundació, Jordi Blanch, director del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Claudi Camps, director assistencial de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), i Carme Mariscot, psiquiatra de l’IAS i vocal de la Junta de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental. 

La ponència principal, titulada “La salut mental en les persones amb Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual: Un procés d’atenció integral” va anar a càrrec de Ramon Novell, cap del Servei de Discapacitat Intel·lectual de l’IAS –SESMDI Girona–. 

Posteriorment el debat es va centrar en “El model català d’atenció a les persones amb Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual i malaltia mental i/o alteracions de la conducta” amb una intervenció de Sílvia Angel, cap del Servei de Discapacitat Intel·lectual, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu –SESMDI Barcelona – Costa de Ponent–. 

Seguidament Rafael Martínez Leal, coordinador de Recerca i Formació del Servei de Discapacitat Intel·lectual, Villablanca Serveis Assistencials –SESMDI Tarragona – Pere Mata– va parlar sobre la “Salut Física i Alteracions de la conducta en el Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual, Estudi Pomona II”. 

Per la seva banda Susanna Esteba-Castillo, neuropsicòloga de l’IAS –SESMDI Girona– va introduir el tema dels “Fenotips Cognitius en el Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual”. 

La jornada va seguir amb la ponència sobre “Catatonia i Discapacitat Intel·lectual” a càrrec d’Afonso Fernandes de Abreu, psiquiatre de l’Hospital de Mataró-Consorci Sanitari del Maresme –SESMDI Maresme – Barcelonès Nord–. 

Ramon Coronas, coordinador SESMDI Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell  –SESMDI Vallès occidental– va tractar els Trastorns Psicòtics i Trastorns afectius de la Malaltia mental en el Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual. 

Finalment Laura Plans, psiquiatra de la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Althaia –SESMDI Catalunya Central – Althaia– va introduir el tema del Trastorn i Conductes repetitives (Tics, TOC i Estereotípies) en la malaltia mental en el Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual.

 El resum de la jornada va anar a càrrec de Carme Mariscot, psiquiatra de l’IAS i vocal de la Junta de la SCPiSM. Va cloure la jornada Narcís Cardoner, president del Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES