Diumenge, 20 abril 2025
IniciDISCAPACITATMés de 300 professionals participen a la 1a Jornada sobre patologia mental...

Més de 300 professionals participen a la 1a Jornada sobre patologia mental en persones amb discapacitat intel·lectual

Organitzada per la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i Granés Fundació

jornada patologia mental discapacitat intel·lectual
La jornada es va seguir en format online // Foto: Granés Fundació

Més de tres-cents professionals d’entitats socials, de serveis socials bàsics i especialitzats, i de medicina d’atenció primària, especialitzada i hospitalària, van participar divendres passat de forma online en la 1a Jornada Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual organitzada per la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i Granés Fundació.

La jornada va arrancar amb una presentació a càrrec de Laura Masferrer, directora gerent de Granés Fundació, Jordi Blanch, director del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Claudi Camps, director assistencial de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), i Carme Mariscot, psiquiatra de l’IAS i vocal de la Junta de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental. 

La ponència principal, titulada “La salut mental en les persones amb Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual: Un procés d’atenció integral” va anar a càrrec de Ramon Novell, cap del Servei de Discapacitat Intel·lectual de l’IAS –SESMDI Girona–. 

Posteriorment el debat es va centrar en “El model català d’atenció a les persones amb Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual i malaltia mental i/o alteracions de la conducta” amb una intervenció de Sílvia Angel, cap del Servei de Discapacitat Intel·lectual, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu –SESMDI Barcelona – Costa de Ponent–. 

Seguidament Rafael Martínez Leal, coordinador de Recerca i Formació del Servei de Discapacitat Intel·lectual, Villablanca Serveis Assistencials –SESMDI Tarragona – Pere Mata– va parlar sobre la “Salut Física i Alteracions de la conducta en el Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual, Estudi Pomona II”. 

Per la seva banda Susanna Esteba-Castillo, neuropsicòloga de l’IAS –SESMDI Girona– va introduir el tema dels “Fenotips Cognitius en el Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual”. 

La jornada va seguir amb la ponència sobre “Catatonia i Discapacitat Intel·lectual” a càrrec d’Afonso Fernandes de Abreu, psiquiatre de l’Hospital de Mataró-Consorci Sanitari del Maresme –SESMDI Maresme – Barcelonès Nord–. 

Ramon Coronas, coordinador SESMDI Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell  –SESMDI Vallès occidental– va tractar els Trastorns Psicòtics i Trastorns afectius de la Malaltia mental en el Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual. 

Finalment Laura Plans, psiquiatra de la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Althaia –SESMDI Catalunya Central – Althaia– va introduir el tema del Trastorn i Conductes repetitives (Tics, TOC i Estereotípies) en la malaltia mental en el Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual.

 El resum de la jornada va anar a càrrec de Carme Mariscot, psiquiatra de l’IAS i vocal de la Junta de la SCPiSM. Va cloure la jornada Narcís Cardoner, president del Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.