Una cooperativa de persones amb discapacitat reobre dos quioscos en desús a la ciutat de Barcelona

quioscos cooperativa persones discapacitat barcelona
Un dels quioscos que gestionarà la cooperativa Diverscoop // Foto: Ajuntament de Barcelona

Després d’un any de treball intens i formació, les onze persones amb diversitat funcional que formen part de la cooperativa Diverscoop, van reobrir ahir els dos primers quioscos en desús de la ciutat de Barcelona, dins una iniciativa pionera de l’Ajuntament de Barcelona per generar oportunitats d’inclusió laboral de les persones amb discapacitat a través d’un projecte d’emprenedoria col·lectiva.

Els establiments estan situats al carrer Ramón Albó 4 (Sant Andreu) i a l’avinguda Paral·lel, 91 (Sants-Montjuïc). En aquest primer moment de reobertura es dedicaran al servei de venda de premsa, llaminadures i productes sostenibles i solidaris elaborats per entitats socials i de persones amb discapacitat. A més, iniciaran una nova línia de negoci pensada també com a mesura per lluita contra la soledat no volguda: el repartiment de premsa a algunes de les persones beneficiàries del projecte municipal Vincles.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La intenció d’aquest projecte pilot va molt més enllà de reobrir quioscos tancats per reprendre el model de quiosc tradicional. Aspira a convertir-se en un model de negoci que respongui a les noves necessitats emergents i que esdevingui un punt de referència i dinamització del veïnat, a banda de prioritzar la venda de productes ecològics i de proximitat.

A banda dels dos primers quioscos, durant els propers mesos està prevista l’obertura de dos establiments més al passeig Colom 2 (Ciutat Vella) i a l’avinguda Meridiana 330 (Sant Andreu). Abans que acabi l’any 2020 està igualment prevista la reobertura de tres quioscos més a la plaça del Pes de la Palla 3 (Ciutat Vella), la plaça Pius XII 1 (Les Corts) i Gran Via de les Corts Catalanes 1006 (Sant Martí).

BANER_300X250

Per a la seva posada en marxa, la cooperativa ha comptat amb la col·laboració d’algunes entitats de la Xarxa per a la Inclusió Laboral (XIB) com són ACAPPS, Fundació ECOM, Fundació JOIA i l’Associació Centre d’Higiene Mental de Les Corts, a banda de Barcelona Energia, Barcelona Activa i l’equip tècnic de la Direcció de Patrimoni.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*