Una cooperativa de persones amb discapacitat reobrirà quatre quioscos en desús a Barcelona

Està formada en la major part per persones més grans de 50 anys

cooperativa persones discapacitat quioscos sense activitat barcelona
La iniciativa es una nova oportunitat laboral per les persones amb discapacitat // Foto: Ajuntament de Barcelona

Una cooperativa formada per 23 persones amb discapacitat que des del més de desembre estan sent formades i assessorades per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, gestionaran quatre quioscos en desús de la ciutat, en una prova pilot de noves oportunitats de negoci.

Els quioscos combinaran la tradicional venda de premsa i revistes i altres activitats  com punts wifi, servei de recepció de paqueteria o venda de productes vinculats al barri per comprovar si són viables i incorporar-les al futur model de quioscos de la ciutat.

BANER_300X250

Els quatre quioscos que participaran en el projecte estan situats als punts següents:

Carrer de Ramon Albó i avinguda Meridiana, a Sant Andreu, Passeig de Valldaura, a Nou Barris, Plaça del Pes de la Palla, a Ciutat Vella. Hi ha un cinquè quiosc, al passeig de la Vall d’Hebron, que resta pendent del vistiplau de les persones cooperativistes.

“Tornar a donar ús a quioscos en desús és posar sobre la taula el valor de la dinamització social”, ha assenyalat la Comissionada de Diversitat Funcional, Gemma Tarafa, amb la posada en funcionament dels espais “donem vida a la zona, i ho fan persones amb discapacitat en contacte amb els veïns i les veïnes del barri. Per tant, és un projecte molt integrador”, ha remarcat la comissionada.

La cooperativa està formada en su gran majora per persones més grans de 50 anys, que un cop acabada la seva formació, posaran en marxa els projectes de cada quiosc, possibilitant d’aquesta manera una oportunitat laboral per a les persones amb discapacitat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*