ASPID guardonat per un projecte de prevenció i tractament de l’ictus desenvolupat pel servei Neurolleida

En la 6a edició del Premi Mutualista Solidari de la Fundación AMA

aspid guardonat fundacion ama projecte prevenció tractament ictus
Guardonats del Premi Mutualista Solidari de la Fundación AMA // Foto: ASPID

ASPID ha estat guardonat per la Fundación AMA amb un premi valorat en 6.000 euros pel projecte “Abordatge integral a l’Ictus: un programa de salut comunitària” que està desenvolupant enguany l’entitat lleidatana a través del servei de Neurolleida.

El projecte preveu accions de prevenció de l’ictus entre la població en general, però especialment entre el col·lectiu de persones adultes, i també porta a terme programes de neurorehabilitació per aconseguir millores funcionals en les persones que ja l’han patit.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El premi, que pretén ser un reconeixement i alhora un ajut econòmic a projectes de tipus social, ha estat atorgat en el marc de la sisena edició del Premi Mutualista Solidari de la Fundación AMA.

La Fundación AMA ha atorgat un total de 60.000 euros en premis i accèssits als guanyadors de la sisena edició del Premi Mutualista Solidari. Els premis s’han repartit entre 8 projectes socials i d’ajuda humanitària, tots ells destinats a ajudar a col·lectius en risc d’exclusióvsocial i que incloguessin activitats relacionades amb la cura de la salut, la prevenció de malalties o la promoció d’hàbits de vida saludables.

BANER_300X250

El dany cerebral sobrevingut i l’ictus

A l’Estat espanyol hi ha actualment més de 420.000 persones afectades pel Dany Cerebral Sobrevingut (unes 1.500 a Lleida), essent la causa més freqüent l’ictus, amb unes 200.000 persones (unes 700 a Lleida).

L’ictus és la primera causa de mortalitat entre les dones i la segona en els homes, segons dades del Grup d’Estudi de Malalties Cerebrovasculars de la Societat Espanyola de Neurologia. A Europa cada l’any es detecten uns 120.000 casos nous i moren 650.000 persones per aquesta causa, de les quals 40.000 de l’Estat espanyol. Extrapolant aquesta xifra en donaria que a la demarcació de Lleida, amb 427.208 habitants, es produeixen unes 370 defuncions anuals.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*