Divendres, 2 desembre 2022
Divendres, 2 desembre 2022
IniciOpinióUna altra data més per no fer els deures

Una altra data més per no fer els deures

juan garcía díaz data

Des de ja fa 26 anys, que el 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat i aquest any -el 3 de maig- hem començat a commemorar el Dia Nacional de la Convenció del Drets de les Persones amb disCapacitat.

anunci guies d'arrel

Aquesta, és una iniciativa, d’una de les màximes organitzacions que “representa” a la comunitat de persones amb diversitat funcional i s’ha portat a terme -segons han argumentat- perquè es respectin els nostres drets.

Doncs, anem malament! Si tindre una data commemorativa al calendari per a qualsevol col·lectiu o comunitat de persones ja és dolent, tindre dos, només vol dir que estem ben apanyades.

Banner 300x250px EnBucle3

En ple segle XXI no s’han de posar més dates per commemorar la nostra discriminació per part de la societat, s’ha de buscar el ple compliment de la normativa vigent i la manera de poder denunciar d’una forma efectiva aquell organisme i persona que no el compleixi. Una altra mesura que s’hauria d’aplicar, és que les organitzacions que tenen la màxima representació de la nostra comunitat comencin a treballar de debò pels nostres drets i no per a poder aconseguir la subvenció més suculenta que surti convocada -per continuar vivint d’aquestes i no poder reivindicar res- i després demanar caritat per a nosaltres i els nostres drets.

Mentrestant, persones com el diputat que respon a les sigles P.E.R., elegit democràticament a les urnes el passat 28 d’abril, no podrà desenvolupar les tasques que porta implícites el seu càrrec com a qualsevol persona per la manca d’adaptació per a persones amb mobilitat reduïda -i sospito que per a qualsevol persona amb diversitat funcional- en aquest edifici, així que haurà de passar-se tota la legislatura a l’última fila del Congrés Espanyol, a la zona coneguda com “el gallinero”. Aquesta és una de les persones que podrien revertir la nostra situació, però crec que ell -seguint una mica la seva trajectòria, no és que es pugui dir, que sigui un gran activista en aquesta causa- no es mullarà molt en aquest tema, com també no ho fan les grans organitzacions que tenen la veu de la nostra comunitat.

Ja estem fartes d’aquestes discriminacions cap a la nostra comunitat i ja estem fartes que les grans organitzacions que han de vetllar pels nostres drets fiquin una altra data al calendari perquè tinguem que sortir al carrer perquè la resta de la humanitat es compadeixi de nosaltres. Ja tenim prou amb l’empatia -aquesta consisteix, en tindré la capacitat de posar-se en el lloc d’una altra persona- de la resta de la societat, ja que d’això van sobrats. I això ho demostra el fet que les places d’aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda estan plenes de “persones” que es posen en el nostre lloc amb la targeta del seu familiar, empatia en estat pur!

Allò que ja he comentat més amunt, mentre no tinguem un òrgan judicial on poder denunciar la manca d’inclusió a la societat que pateix la nostra comunitat, continuarem estant discriminats, perquè la societat té més que assumida la nostra discriminació i perquè la classe política la consisteix.

Juan Garcia DíazPresident de l’AFIS (Associació Funcional per la Integració Social)

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Juan Garcia Diaz
Juan Garcia Diaz
Activista Social i president de l'Associació pel LLeure Adaptat (ALLA)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content