Barcelona se suma al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb multitud d’activitats

Sota el lema ‘#SumemCapacitats, #SumemDiversitats’

barcelona suma dia internacional de persones amb discapacitat activitats
La ciutat ha preparat un ampli programa d’activitats gratuïtes // Foto: Ajuntament de Barcelona

Amb motiu dels Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat del proper 3 de desembre i sota el lema ‘#SumemCapacitats, #SumemDiversitats’, Barcelona se suma a aquesta commemoració posant aquests dies l’accent en els beneficis d’una societat plural i en la riquesa d’una ciutadania amb capacitats diverses.

Per això ha organitzat un ampli programa d’activitats gratuïtes que es duran a terme a tots els districtes de la ciutat, des de mitjan de novembre fins a mitjan de desembre.

banner_dental

Aquest programa inclou festivals d’arts escèniques i de cinema inclusius, exposicions que trenquen barreres, visites guiades per tots els públics, conferències i espais de debat que reivindiquen drets, tallers familiars, flashmobs per ballar-hi tothom, presentacions de serveis integradors i actes festius i lúdics per celebrar la diversitat, que ompliran places, carrers i equipaments de la ciutat.

El dia 1 de desembre, el Museu Picasso acollirà  una jornada per presentar un projecte d’innovació tecnològica que millora el desenvolupament cognitiu i comunicatiu dels infants amb pluridiscapacitat.

A Sarrià-Sant Gervasi i Nou Barris, s’han organitzat, conjuntament amb entitats del territori, festes obertes a tothom amb actuacions i espectacles diversos per commemorar l’efemèride. Horta-Guinardó i Sant Andreu convidaran a ballar per la diversitat al so de Txrango i Els Catarres en una Flashmob col·lectiva.

Els més petits poden gaudir d’un matí de tallers inclusius a la plaça de la Vila de Gràcia. A Sants-Montjuïc es tindrà l’ocasió de conèixer l’espai d’integració per a persones amb sordceguesa de l’Hort d’en Queni a l’acte d’inauguració del 30 de novembre ,i a Sant Martí, la Fundació Pere Mitjans obre les seves portes per celebrar el seu 40è aniversari. Les Corts us proposa una ruta accessible pel patrimoni cultural de Pedralbes.

Finalment, a Ciutat Vella celebrarà la Festa de Cloenda del ‘Cooperem en la diversitat’, un projecte que fa temps que trenca barreres i construeix ponts per la diversitat funcional.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, els diferents sectors i districtes de la corporació municipal i les entitats del territori treballen a diari per construir una ciutat igualitària, justa, cohesionada i integradora.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*