
Un total de 125 persones van assistir ahir al vespre a la tercera edició de la Trobada Sant Tomàs i Empresa “Treballar en equip” que es va fer a la sala polivalent del Centre Ocupacional de Calldetenes. L’acte va congregar clients de l’empresa social de Sant Tomàs, Tac Osona, i del centre de formació i inserció laboral Eina.
El president de Sant Tomàs, Antoni Ramírez, va donar la benvinguda a les persones assistents i els va agrair en nom de l’entitat que contractin serveis a l’empresa social i persones a través del servei d’inserció. Ramírez va destacar la “sensibilitat social dels qui confien en Sant Tomàs perquè contribueixen a la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb altres capacitats”.
En l’acte es va projectar un vídeo amb un recull de casos d’èxit d’inserció laboral de Tac Osona i d’Eina en diferents empreses i institucions.
Després del vídeo va ser el torn de Ferran Ramon-Cortés, expert en comunicació personal, comunicació interpersonal i desenvolupament d’equips, que va parlar sobre estils de relació i de la seva aplicació en l’empresa i en els equips de treball, a partir del model anomenat Bridge, que pretén tendir ponts entre les persones.
Després de la ponència i del torn de preguntes, es va fer la cloenda, en què van intervenir el director general de Sant Tomàs, Ricard Aceves, i l’alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, que també és membre de la junta i del patronat de Sant Tomàs.
En la seva intervenció, Aceves va destacar les relacions de confiança que les empreses i institucions clients han establert amb Sant Tomàs, i va agrair als assistents “que ens hagueu integrat als vostres equips i que poseu més la mirada en les capacitats i en els punts forts que tenen les persones de Sant Tomàs”.
Verdaguer, per la seva banda, va fer èmfasi en l’anomenat compte de resultats social “que cada cop tenen més en compte les empreses i les institucions”, i també va remarcar que “s’estan incrementant els concursos públics amb clàusules socials i això és molt positiu perquè fa que la societat vagi millor”.
Al final de l’acte, els assistents van poder gaudir d’un refrigeri a càrrec de La Cuina de Sant Tomàs i es van endur una bossa obsequi amb xocolata feta a Sant Tomàs i el conte La meva història que recull la història de l’entitat vista amb ulls de nen, i que ha estat elaborat des del servei d’il·lustració i disseny Autèntic de Sant Tomàs.