Un projecte de l’IRD per millorar la qualitat de vida de la gent gran guanya a Barcelona el premi Repte 5G

Per millorar la qualitat de vida de la gent gran a través de la tecnologia

projecte ird guanya repte 5g
Jaume Saltó, CEO de Group Saltó y Joan Oliver, Director del IRD // Foto: IRD

L’Institut de Robòtica per la Dependència (IRD) va rebre ahir, en un acte a l’ajuntament de Barcelona, el premi com a guanyador del Repte 5G “Millorant la qualitat de vida de la gent gran (a casa) a través de la tecnologia” de la Mobile World Capital i el propi Ajuntament de Barcelona.

El projecte guanyador de l’IRD, coordinat pel Grup Saltó, utilitzarà el robot personal Misty, per interactuar amb les persones grans i oferir assistència, suport i vigilància d’acord amb els seus hàbits diaris (medicació, neteja, alimentació, etc.) o estat de salut. El pròxim més de març començaran les proves pilot per testejar la solució a la ciutat de Barcelona.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El treball de l’IRD ha estat escollit entre 53 candidatures de 14 països participants, orientades a millorar l’autonomia de les persones grans en l’àmbit domèstic i les seves condicions de vida durant l’envelliment.

L’acte de lliurament del premi Repte 5G va comptar amb la participació de Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia, Eduard Martín, director de 5G de Mobile World Capital Barcelona, i Therese Jamaa, Directora General del GSMA (Mobile World Capital Barcelona), entre d’altres.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*