DINCAT exigeix que el nou augment del SMI garanteixi els llocs de treball als Centres Especials de Treball

Ha de venir acompanyat de les mesures i suports necessaris

dincat manifestació nou increment smi
El col·lectiu va sortir al carrer per denunciar la greu situació dels CET // Foto: Dincat

Com ja va passar ara fa un any Dincat ha sortit al pas de la notícia d’un nou augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) anunciat pel Govern de l’Estat, per exigir que aquesta mesura no posi en perill els llocs de treball de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Per aconseguir-ho l’entitat ha tornat a reclamar que aquesta bona notícia ha d’anar acompanyada de mesures i suports per garantir els llocs de treball als centres especials de treball (CET).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Si no és així, aquest nou increment del SMI tornarà a suposar una nova amenaça per a la seva sostenibilitat i competitivitat d’aquests centres, afectant directament a milers de llocs de feina de persones amb discapacitat intel·lectual.

Tot i el compromís del govern espanyol d’incrementar per al 2019 la subvenció del SMI fins a arribar a cobrir un 55% d’aquest sou en el cas de les persones amb especials dificultats, Dincat considera més que imprescindible mantenir i incrementar aquesta dotació addicional, així com també revisar l’actual model de CET, un model que s’ha anat desvirtuant durant la darrera dècada.

BANER_300X250

En aquest sentit, DINCAT es reafirma en defensar la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i especials dificultats com a eix clau de la inserció social i el desenvolupament d’aquestes persones.

Per aquest motiu exigeix que el nou govern espanyol s’avingui a desenvolupar mesures d’ajut a l’augment del SMI i es posa a disposició per tal de dur a terme la revisió més que necessària de l’actual model.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*