Diumenge, 5 desembre 2021
IniciInclusió SocialUn 5,6% dels casos de discriminació a Barcelona són per motius de...

Un 5,6% dels casos de discriminació a Barcelona són per motius de diversitat funcional

L’Oficina per la No Discriminació ha atès 111 incidents durant el primer semestre

dona discriminació fesc 2019
LES DONES AMB DISCAPACITAT PATEIXEN UNA DOBLE DISCRIMINACIÓ // FOTO: ARXIU

Un 5,6% dels casos de discriminació produïts a Barcelona durant el primer semestre de 2020, han estat per motius de diversitat funcional, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona.

L’Oficina per a la No Discriminació ha atès 111 incidents per discriminació durant el primer semestre d’aquest 2020, una xifra similar a la de el mateix període del l’any passat, quan van ser 115, tot i l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus.

fiare banca etica crowdfunding

Els principals motius d’aquests incidents han estat el racisme i la xenofòbia, amb gairebé el 45% dels casos i un creixement de l’6% respecte a 2019, i la LGTBIfobia, amb el 26% de les atencions i registrant un lleuger increment, discriminacions que s’han vist agreujades per la situació excepcional de confinament.

Els principals motius de discriminació han estat el racisme i la xenofòbia

La majoria de persones ateses han estat homes, amb el 55% del total; al 39% han estat dones i un 6% de gènere no binari; mentre que gairebé la meitat de les víctimes tenen entre 25 i 39 anys, i el 41% entre 40 i 64 anys. 

Per darrere del racisme i LGTBIfobia, s’han situat els incidents per vulneració de drets de gènere durant el primer semestre, amb el 10% dels casos i un increment de el 7% respecte a l’any passat – en 2019 ocupava la sisena posició-.

DRETS I DISCRIMINACIÓ

La integritat moral ha estat el dret que més s’ha vulnerat en els expedients oberts fins al juliol, passant de 29 expedients en 2019 a 50 aquest any.

El dret a la integritat física també s’ha vulnerat més que en 2019, amb 27 incidents respecte als deu de fa un any; seguit dels drets de prestació de serveis, amb 20, i habitatge, amb nou.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES