Dilluns, 8 març 2021
Inici Inclusió Social Un 5,6% dels casos de discriminació a Barcelona són per motius de...

Un 5,6% dels casos de discriminació a Barcelona són per motius de diversitat funcional

L’Oficina per la No Discriminació ha atès 111 incidents durant el primer semestre

dona discriminació fesc 2019
LES DONES AMB DISCAPACITAT PATEIXEN UNA DOBLE DISCRIMINACIÓ // FOTO: ARXIU

Un 5,6% dels casos de discriminació produïts a Barcelona durant el primer semestre de 2020, han estat per motius de diversitat funcional, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona.

L’Oficina per a la No Discriminació ha atès 111 incidents per discriminació durant el primer semestre d’aquest 2020, una xifra similar a la de el mateix període del l’any passat, quan van ser 115, tot i l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus.

ARC Soluciones publi

Els principals motius d’aquests incidents han estat el racisme i la xenofòbia, amb gairebé el 45% dels casos i un creixement de l’6% respecte a 2019, i la LGTBIfobia, amb el 26% de les atencions i registrant un lleuger increment, discriminacions que s’han vist agreujades per la situació excepcional de confinament.

Els principals motius de discriminació han estat el racisme i la xenofòbia

La majoria de persones ateses han estat homes, amb el 55% del total; al 39% han estat dones i un 6% de gènere no binari; mentre que gairebé la meitat de les víctimes tenen entre 25 i 39 anys, i el 41% entre 40 i 64 anys. 

Per darrere del racisme i LGTBIfobia, s’han situat els incidents per vulneració de drets de gènere durant el primer semestre, amb el 10% dels casos i un increment de el 7% respecte a l’any passat – en 2019 ocupava la sisena posició-.

DRETS I DISCRIMINACIÓ

La integritat moral ha estat el dret que més s’ha vulnerat en els expedients oberts fins al juliol, passant de 29 expedients en 2019 a 50 aquest any.

El dret a la integritat física també s’ha vulnerat més que en 2019, amb 27 incidents respecte als deu de fa un any; seguit dels drets de prestació de serveis, amb 20, i habitatge, amb nou.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES