Dimarts, 26 octubre 2021
IniciRecerca i TecnologiaUn grup d’investigació de la UAB fa un estudi sobre l’accessibilitat als...

Un grup d’investigació de la UAB fa un estudi sobre l’accessibilitat als videojocs per a persones cegues

Està realitzant una enquesta als usuaris per conèixer la seva opinió

videojocs accessibles persones cegues
L’objectiu de l’estudi es fer accessibles els videojocs per a persones cegues // Foto: Arxiu

El grup TransMedia Catalonia, de la Universitat Autònoma de Barcelona, està duent a terme un estudi sobre l’accessibilitat als videojocs per a persones cegues i amb baixa visió com a part de el projecte RAD (Researching Audio Description: Translation , Delivery and New Scenarios, Recerca en Audiodescripció: Traducció, Prosòdia i Nous àmbits), finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Per aquest motiu, han dissenyat un qüestionari dirigit a persones majors d’edat cegues o amb baixa visió, per demanar-los la seva opinió sobre l’accessibilitat als videojocs i informació sobre el seu consum. Si estàs interessat en aquest tema, el qüestionari es troba disponible a: https://rb.gy/ptyv0a

Audiodescripció als videojocs

Un cop s’hagi obtingut la informació de les persones usuàries, s’establirà contacte amb empreses desenvolupadores de videojocs per explorar vies per millorar l’accessibilitat per a aquest col·lectiu, com per exemple, la inclusió d’audiodescripció en les escenes cinemàtiques.

TransMedia Catalonia és un grup d’investigació interdisciplinar que té com a objectiu investigar la traducció audiovisual (doblatge, subtitulació, veu en off, etc.) i l’accessibilitat dels mitjans de comunicació (subtitulat per a sords i amb dificultats auditives, resaltorat, audiodescridació, subtitulat d’àudio, llenguatge de senyals) en diversos gèneres, plataformes i suports. Després d’un període inicial dedicat a la investigació descriptiva, se centra ara en les proves d’usuari i la implementació tecnològica.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES