Diumenge, 28 novembre 2021
IniciCampanya per fer arribar 6.500 mascaretes amb finestra a l'àmbit de la...
Array

Campanya per fer arribar 6.500 mascaretes amb finestra a l’àmbit de la discapacitat auditiva a les universitats

Impulsada per la Federació AICE i la Fundació Universia

mascaretes finestra universitaris discapacitat auditiva
La màscara +Com amb una finestra transparent que ocupa el 20% de la superfície // Foto: Federació AICE

La Federació d’Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya (Federació AICE) i la Fundació Universia, que compta amb el suport del Banc de Santander, han llançat la campanya #universidadconsentido que farà arribar 6.500 mascaretes amb finestra als universitaris de tota Espanya amb discapacitat auditiva, els seus docents, personal d’administració i serveis i altres persones del seu entorn acadèmic, per impulsar l’inici del curs acadèmic 2020-2021 en igualtat d’oportunitats.

Aquests recursos arribaran a les universitats al llarg del mes d’octubre i novembre i es repartiran a través dels Serveis d’Atenció a la Discapacitat de les mateixes.

diari-discapacitat-300x250e

La Federació AICE porta des del mes d’abril impulsant aquesta campanya, que en un principi es va anomenar “10.000 mascaretes, 10.000 somriures” i que tracta de fer arribar a diferents sectors de la societat. Ara, a través de la Fundació Universia, s’ha activat per garantir la inclusió i el progrés acadèmic en les universitats espanyoles.

Des d’AICE van reaccionar des d’un principi de la pandèmia al problema que causaven les mascaretes als hipoacústics a nivell general: “Les mascaretes representen una barrera a la comunicació per a totes aquelles persones que conscientment o inconscientment es recolzen en l’expressió labiofacial i el llenguatge no verbal. L’obligatorietat d’aquestes incomunica clarament al nostre col·lectiu, ja sigui per la distància social, la baixada de decibels i la impossibilitat de la lectura labial “.

Amb aquesta problemàtica es va apostar per crear la “Mascareta + Com” amb una finestra transparent que ocupa el 20% de la superfície, la qual cosa fa que no hi hagi problema de transpiració, ja que la resta 80% és amb tela transpirable segons certificació. Les Màscares + Com són tipus higiènic i reusable i es pretén que siguin usades no només per les persones sordes, sinó per la gent del voltant, fent caure barreres comunicatives i creant somriures per a tota la societat en general.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES