Treball, patronals i sindicats acorden flexibilitzar la mobilitat de professionals en l’atenció a persones

Per atendre situacions d’emergència social

flexibilitzaar mobilitat professionals atencio persones

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya ha actualitzat el document de recomanacions per a empreses i persones treballadores davant del coronavirus, per flexibilitzar la mobilitat de professionals en l’atenció a persones.

El nou document suposa una adaptació a l’evolució de la situació d’emergència sanitària i també inclou un nou apartat de recomanacions de flexibilització de professionals a l’àmbit dels serveis essencials d’atenció a les persones. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit, el Consell de Relacions Laborals proposa facilitar i flexibilitzar la mobilitat de personal que tingui suspesa temporalment la seva activitat per atendre situacions d’emergència social, tenint sempre en compte qüestions com les titulacions acadèmiques o professionals que capaciten per a la prestació del servei. 

Així, el document inclou la següent informació: 

BANER_300X250

– Mesures de prevenció de riscos laborals a adoptar, centrades en les actuacions ambientals, organitzatives i individuals sobre els treballadors i les treballadores, amb l’objectiu de minimitzar el risc.

– Possibles actuacions en l’àmbit de les relacions laborals que s’han consensuat per tal de que Catalunya tingui una proposta unificada de mesures i accions, que permeti una millor actuació coordinada al sí de les empreses.

– Consideracions sobre la determinació de la contingència davant l’exposició d’una persona treballadora a un agent biològic que li comporta un període d’aïllament preventiu.

– Afavorir la mobilitat de personal vinculat al sector essencial de serveis d’atenció a les persones en el context de l’emergència sanitària i social.

El Consell de Relacions Laboral de Catalunya és l’òrgan estable de concertació social format pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, les patronals Foment del Treball Nacional i Pimec, i els sindicats CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya. 

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*