Dimarts, 19 octubre 2021
IniciBústia del lectorTracte diferencial i despectiu

Tracte diferencial i despectiu

Hola, voldria fer un esment i una denúncia perquè quedi constància del malestar i el tracte rebut pels estaments i l’organització de la Cursa de Bombers de Barcelona celebrada el passat 1 de desembre del 2019.

Com a participant i corredor havent sent guanyador de la categoría de discapacitat intel·lectual aquell día no es va fer l’entrega de premis, informant-me que tenien que buscar i verificar els participants de la mateixa per fer la classificació. Cosa que no comprenc perquè per inscriure’t tens que enviar l’acreditació de la discapacitat, de la qual ja tenen constància i se suposa que está informatitzat.

Degut la passivitat i que no es posaven en contacte en mi, els he anat escrivint correus per tal de saber el día i l’acte.Trigaven i semblaven ignorar-me, dient-me que tenien que buscar les dades dels 3 premiats, fins el punt de que em van dir que jo mateix els hi proporcionés els que havien quedat darrere meu. Una cosa que denota la poca importància i interès en fer l’acte i la serietat que li donen el nostre col·lectiu.

Han passat quasi 2 mesos i la comunicació meva ha estat d’uns 20 correus, posponent i allargant el tema. Aquest 21 de gener, per fi, em notifiquen data i hora. El 31 de gener a les 11 del del matí. Però imposant-me que els doni resposta abans del 24 de gener. Amb presses.

No contemplen la dificultat, el temps i com em tinc que planificar per poder assistir? Almenys i perquè no puc assistir-hi, donen l’opció de que ho reculli una altre persona. Ara em veig amb el problema que no pot. És tot plegat una mica vergonyós. Ja no es tracta del premi o reconeixement. És per dignitat de ser escoltat. Durant el període de missatges ja els hi vaig dir que almenys no coincidís amb horari laboral perque alguns treballem i han fet el que han volgut. Sense deferència i sensibilitat. Tard i per ajust d’agenda d’autoritats que sembla són de l’ajuntament de Barcelona. I nosaltres? Només he rebut disculpes que crec que ha sigut per la meva insistència què si no ja s’havessin oblida’t. No atenen a les recomanacions, pèrdua de temps, sensibilitat, el moment de fer l’acte quan pertocava.

Si volen normalització, no es fa fora de l’esdeveniment. Es despectiu i discriminatori, comparat amb les altres categories. O no tenim el mateix valor? 

Em sento maltractat i indignat per part de qui gestiona i organitza la cursa. Els mateixos polítics i la desgana de fer i tractar-nos. No entenc que l’ajuntament de Barcelona que vol ser un referent en temes socials, sensibilització i normalització en vers el nostre sector i d’altres, doni l’espatlla. Venen una imatge que no es correspon. Haurien d’aprendre d’altres ciutats que no parlen i actuen amb fets sense criticar.

La meva agenda no em permet assistir i la meva opinió no importa. Aquesta és la diferència. Com en altres temes. Espero no només unes disculpes sinó una rectificació, una millora i reconeixement.

Desde aquest escrit, espero que es posin en contacte amb qui pertany i la responsabilitat i us escoltin més que a mi. Gràcies.

Ricardo Mera Arnal

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES