Salut publica el nou catàleg de prestacions ortopèdiques (PAO) després d’11 anys sense revisió

Inclou pròtesis externes, ortesis i cadires de rodes

cadira rodes catàleg prestacions ortopèdiques
Les cadires de rodes estàn incloses en el catàleg // Foto: IMPD Barcelona

Després de 12 anys sense revisió, el Departament de Salut va publicar el passat 16 de gener el nou catàleg de prestacions ortopèdiques (PAO). La prestació ortoprotètica s’orienta a recuperar habilitats, capacitats o funcions que s’han deteriorat o perdut a causa d’una malaltia congènita o adquirida, o un traumatisme.

El sistema de salut garanteix a les persones assegurades l’obtenció de les pretacions ortopèdiques (pròtesis externes, ortesis i cadires de rodes) prescrites per metges especialistes de la xarxa sanitària pública i que estiguin inclosos a la cartera del sistema nacional de salut vigent.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El metge especialista lliurarà un document anomenat PAO (prescripció d’article ortoprotètic) i adreçarà el pacient a la unitat de tramitació, habitualment dins el mateix centre sanitari.

A la unitat de tramitació, cal presentar la targeta sanitària individual i el PAO, i es rebrà un document de validació administrativa i la informació dels centres dispensadors d’articles ortoprotètics.

BANER_300X250

Els centres acreditats tenen un adhesiu identificador a la porta. Allà, cal lliurar el PAO i el document de validació administrativa. Un cop rebut l’article, s’ha de signar el PAO i abonar, si s’escau, la part corresponent als usuaris. 

També és possible adquirir els articles ortoprotètics avançant el pagament i sol·licitant després el rescabalament de l’ajut del CatSalut sempre que la dispensació s’hagi efectuat per un centre no adherit al CatSalut i quan la dispensació sigui posterior a la prescripció del metge o metgessa especialista de la xarxa pública. En aquest cas, cal adreçar-se a la unitat de tramitació del centre sanitari.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*