Dissabte, 25 setembre 2021
spot_img
IniciDiscapacitatSalut publica el nou catàleg de prestacions ortopèdiques (PAO) després d'11 anys...

Salut publica el nou catàleg de prestacions ortopèdiques (PAO) després d’11 anys sense revisió

cadira rodes catàleg prestacions ortopèdiques
Les cadires de rodes estàn incloses en el catàleg // Foto: IMPD Barcelona

Després de 12 anys sense revisió, el Departament de Salut va publicar el passat 16 de gener el nou catàleg de prestacions ortopèdiques (PAO). La prestació ortoprotètica s’orienta a recuperar habilitats, capacitats o funcions que s’han deteriorat o perdut a causa d’una malaltia congènita o adquirida, o un traumatisme.

El sistema de salut garanteix a les persones assegurades l’obtenció de les pretacions ortopèdiques (pròtesis externes, ortesis i cadires de rodes) prescrites per metges especialistes de la xarxa sanitària pública i que estiguin inclosos a la cartera del sistema nacional de salut vigent.

El metge especialista lliurarà un document anomenat PAO (prescripció d’article ortoprotètic) i adreçarà el pacient a la unitat de tramitació, habitualment dins el mateix centre sanitari.

banner flyer interpersonas

A la unitat de tramitació, cal presentar la targeta sanitària individual i el PAO, i es rebrà un document de validació administrativa i la informació dels centres dispensadors d’articles ortoprotètics.

Els centres acreditats tenen un adhesiu identificador a la porta. Allà, cal lliurar el PAO i el document de validació administrativa. Un cop rebut l’article, s’ha de signar el PAO i abonar, si s’escau, la part corresponent als usuaris. 

També és possible adquirir els articles ortoprotètics avançant el pagament i sol·licitant després el rescabalament de l’ajut del CatSalut sempre que la dispensació s’hagi efectuat per un centre no adherit al CatSalut i quan la dispensació sigui posterior a la prescripció del metge o metgessa especialista de la xarxa pública. En aquest cas, cal adreçar-se a la unitat de tramitació del centre sanitari.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES