Destacats professionals participaran en el I Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal de Barcelona

Organitzat per COCEMFE, comptarà amb destacats professionals del sector

congres autonomia personal barcelona cocemfe barcelona
Cartell del Congrés que se celebrarà a Barcelona // Foto: Cocemfe

Destacats professionals es trobaran el 21 i 22 d’octubre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) dins el I Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal, que organitza COCEMFE amb el suport de la seva delegació a Catalunya.

Aquesta iniciativa té l’objectiu d’avançar decididament en la garantia de drets i la plena inclusió de totes les persones de tal manera que puguin desenvolupar-se plenament i en igualtat de condicions i decidir amb llibertat sobre tots els àmbits de la seva vida. Per aquest motiu el congrés girarà entorn al manifest L’Autonomia Personal, una qüestió de justícia i igualtat, al qual s’han adherit nombroses entitats del Tercer Sector i amb el qual s’ha demanat el compromís dels partits polítics.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El I Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal comptarà amb la presència de Francesc Iglesias, responsable d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de Generalitat de Catalunya, que presidirà la taula inaugural; Joan Clos, exalcalde de Barcelona i exdirector d’ONU-Habitat, qui realitzarà la conferència inaugural el dia 21 d’octubre, i Amalia Gamio, membre del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU, que donarà una conferència magistral del dia 22.

A més el programa compta amb destacades personalitats del sector com Àngel Gil, assessor en qüestions socials de la discapacitat de l’Institut Guttmann; Manuel Martínez, director general de l’IMSERSO; Eva Aurín, Cap de la Unitat d’Innovació i Salut Digital de l’Hospital Vall d’Hebron; Javier Creus, fundador d’Ideas for Change; Liliana Arroyo, investigadora de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE; Eduardo Díaz, Director del Centre Espanyol de Documentació sobre Discapacitat (CEDD), Teresa Perales, nedadora paralímpica guanyadora de 26 medalles, i Manuel Armayones, director de Desenvolupament de l’e-Health Center de la Universitat Oberta de Catalunya.

BANER_300X250

El Congrés girarà entorn a quatre eixos de reflexió: La garantia dels drets en cada etapa del cicle de vida; la ciutat com espai de vida i convivència; la tecnologia per millorar la qualitat de vida; les dades col·lectives com a eina de transformació social.

D’altra banda, durant el Congrés, també tindrà lloc el lliurament dels Premis Ricard Vaccaro, a l’Ètica i al Compromís Social, els quals arriben ja a la seva tercera edició.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*