El col·lectiu de les persones amb discapacitat reclama mesures per incentivar el treball autònom

El CERMI ha traslladat unes propostes a l’Associació d’Autònoms

persones discapacitat mesures incentivar treball autònom
Les propostes volen potenciar el treball autònom de les persones amb discapacitat // Foto: Ajuntament de Barcelona

El Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) ha traslladat a l’Associació d’Autònoms (ATA) una sèrie de propostes per incentivar el treball autònom dins el col·lectiu de les persones amb discapacitat.

En aquest sentit planteja qüestions com que es promogui una llei estatal que fomenti l’emprenedoria social i que inclogui un marc de regulació. També han sol·licitat suports per a l’emprenedoria econòmica que tingui iniciatives socials. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El CERMI també proposa una reforma de l’Estatut del Treball Autònom perquè s’introdueixi l’àmbit en el que ells estan familiaritzats, és a dir, les persones amb discapacitat i que contempli iguals incentius per les empreses que contractin persones amb discapacitat. 

A part d’això, el CERMI vol que la llei de contractes del sector públic també inclogui les persones amb discapacitat tot i que aquestes ja gaudeixin de centres especials d’ocupació i de reserva de contractes amb l’administració pública. 

BANER_300X250

D’altra banda, representants del CERMI exposen la necessitat de crear una estratègia nacional de treball autònom que promogui la inclusió social de persones amb discapacitat i que, al seu torn, promogui l’emprenedoria i l’autoocupació. Per això demanen ajuda a la Unió Europea, a través del Fons Social Europeu, i asseguren que caldria comptar també amb les organitzacions del treball autònom i entitats del sector social de la discapacitat. 

En matèria fiscal també sol·licita una revisió de la legislació perquè hi hagi un tractament tributari favorable per als treballadors autònoms amb discapacitat i per als autònoms que, a la vegada, contractin persones amb alguna discapacitat. I volen que la jubilació anticipada també s’estengui a aquest tipus de treballadors.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*