Dimecres, 30 novembre 2022
Dimecres, 30 novembre 2022
IniciDependènciaTornen les jornades de Productes de Suport de Disseny Obert (Baix Cost)...

Tornen les jornades de Productes de Suport de Disseny Obert (Baix Cost) per a persones amb diversitat funcional

jornades baix cost 2022
Cartell de les jornades de Baix Cost 2022 // Foto: ESAAC

El pròxim 14 de maig tindrà lloc una nova edició de la Jornada de Productes de Suport de Disseny Obert (Baix Cost) 2022, organitzades Baix Cost ESAAC i Nexe Fundació, i que tenen l’objectiu de compartir coneixements per construir adaptacions que millorin les condicions de vida de les persones amb dependència o diversitat funcional.

Es vol reconèixer la  iniciativa  dels mateixos interessats, les  famílies i professionals que els donen suport, que han enginyat recursos pràctics i que es poden reproduir a casa com a solucions a mida.

Banner 300x250px EnBucle3

Les jornades tindran lloc a la Casa del Mig – Punt Multimedia del Parc de l’Espanya Industrial (Barcelona). Per assistir-hi cal fer inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

El programa de les Jornades de Baix Cost 2022 es es podrà assistir diferents tallers com: Adaptació de vaixells o cotxes teledirigits; cadira de bany de PVC; Joystick sense fils per a Scratch amb la placa Micro.bit; Ensenya’m a mirar; Fabricar adaptacions amb les eines del FAB-LAB; El cos creador; Construcció de braços articulars; Domòtica per a tothom; Pintem i ballem amb música; Material i estratègies per ajudar a regular la conducta dels infants més moguts.

Un altre dels al·licients de les jornades són el Premi Baix Cost 2022, que està adreçat a estudiants, persones amb diversitat funcional, famílies, centres o professionals. 

Per participar s’ha d’enviar un vídeo o fotografia de com s’utilitzen les adaptacions de fabricació casolana, així com un presentant un projecte o adaptació autoconstruïda. La data límit per participar és el 8 de maig, i es pot fer a través d’aquest enllaç.

Les Jornades Baix Cost

A les Jornades Baix Cost es poden trobar les propostes del grup d‘Esaac Baix Cost de Catalunya que en els darrers anys han estat organitzant les Jornades de Productes de Suport de Tecnologia Lliure (Baix Cost) en col·laboració amb diferents entitats: UVIC, FUB, EUITT, NEXE-Fundació

“Productes de Suport de BaixCost” és una denominació que ha reeixit, i es refereix a materials, adaptacions i altres recursos que un mateix pot construir o bé es poden aconseguir sense cap cost per l’usuari sigui perquè es baixen de la xarxa o s’obtenen de forma gratuïta des d’una institució. Amb una perspectiva més àmplia inclouríem també recursos del mercat general que s’utilitzen com a producte de suport (ajuda tècnica).

En el seu conjunt són solucions fetes a casa, utilitzant materials propers i tecnologia lliure que han desenvolupat les persones amb diversitat funcional, els seus familiars, els professionals que els atenen o la xarxa que els dóna suport per resoldre problemes concrets del seu dia a dia. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content