Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciDiscapacitatDrets Socials invertirà 24M€ per crear 800 noves places residencials i d’atenció...

Drets Socials invertirà 24M€ per crear 800 noves places residencials i d’atenció diürna per a persones amb discapacitat

El pla també inclou la incorporació de 200 persones al servei de suport a l’autonomia de la llar

violant cervera va anunciar la creació de 800 noves places residenciasl
La consellera Cervera durant la seva visita al Consorci Sant Gregori // Foto: gencat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va presentar divendres el pla impulsat pel Departament amb l’objectiu de reduir les llistes d’espera a serveis d’atenció a persones amb discapacitat. En aquest sentit, la consellera ha explicat que durant el 2022 s’incorporaran 800 noves places residencials i d’atenció diürna per a persones amb discapacitat física o intel·lectual. Concretament, 385 places en residències i llars residència i 415 en centres d’atenció especialitzada, serveis de teràpia ocupacional i serveis ocupacionals d’inserció.

“Es tracta d’una mostra del compromís d’aquest Departament per avançar en l’atenció de les persones amb discapacitat. Sens dubte encara hi ha camí a fer, però la concertació d’aquestes places suposarà una reducció del 16’94% de la llista d’accés a serveis residencials i d’atenció diürna”, ha assegurat. La consellera també ha remarcat que les 800 places suposen un increment del 309% respecte les 195 places que de mitjana es van crear anualment entre 2015 i 2021.

banner newsletter oferta 50%

Les 385 places residencials se sumaran a les 7.426 actuals i les 415 d’atenció diürna s’afegiran a les 11.033 que a dia d’avui hi ha entre serveis d’atenció especialitzada, serveis de teràpia ocupacional i serveis ocupacionals d’inserció.

Pel que fa a la distribució territorial, més de 500 places noves seran per a municipis de la demarcació de Barcelona, prop de 70 a Lleida, una quarantena a les comarques de l’Ebre, 80 a Tarragona i un centenar a Girona.

El cost mensual d’una plaça residencial oscil·la entre els 1.200 euros i els 3.600 depenent de la intensitat de suport que requereixin les persones residents i del tipus de discapacitat. Pel que fa a les places d’atenció diürna, la despesa mensual d’una plaça d’aquestes característiques se situa entre els 300 i els prop de 800 euros. La consellera ha detallat que, amb aquests preus de referència, la inversió anual per part del Departament serà de 12,95M€ per a les places residencials i 3,16M€ per a les reservades en serveis d’atenció diürna. 

Suport en la pròpia llar i atenció precoç

El pla també inclou la incorporació de 200 persones al servei de suport a l’autonomia de la llar. Es tracta d’hores d’atenció per oferir a persones amb discapacitat i persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental un suport en les activitats de la vida diària, tant a la pròpia llar com en la comunitat, i contribuir així a la seva autonomia. Aquest increment permetrà accedir al servei a les 129 persones que a dia d’avui estan pendents de rebre’l i atendre noves sol·licituds. Drets Socials destinarà 1,24M€ a aquesta actuació anualment.

Finalment la consellera ha explicat que el Departament també dedicarà esforços enguany per donar resposta als 1.700 nens i nenes de 0 a 6 anys amb trastorns del desenvolupament que estan pendents d’accedir a un servei d’atenció precoç. En aquest sentit, se sumaran 191.468 hores als centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) que permetran eixugar aquesta llista d’espera. Aquesta suma d’hores d’atenció suposa un increment del 15,6% respecte el nombre d’hores totals d’aquests serveis l’any 2020. La inversió econòmica anual per part del Departament serà de 6,66M€.

La inversió global del Departament per aquest pla superarà els 24M€ anuals, un cop implementades totes les actuacions.

La consellera ha fet l’anunci en el marc d’una visita al Consorci de Sant Gregori. L’han acompanyat la secretària general del Departament, Dolors Rusinés; la secretària d’Afers Socials i Famílies, Anna Figueras; la directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, Montserrat Vilella, i la directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons.

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content