Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciDiscapacitatTorna la campanya ‘Fes un Gest per l’ELA’ per donar visibilitat a...

Torna la campanya ‘Fes un Gest per l’ELA’ per donar visibilitat a les persones afectades d’Esclerosi Lateral Amiotròfica

Amb una esperança mitjana de vida d’entre 2 i 5 anys, a Catalunya la pateixen unes 450 persones

campanya fes un gest per ela
Tots els anys se sumen a la campanya personalitats i ajuntaments del territori // Foto: Fundació Miquel Valls

Per setè any consecutiu la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls convida a participar a la campanya ‘Fes un Gest per l’ELA’ que se celebra aquest dimarts 21 de juny coincidint amb el Dia Mundial de l’ELA.

Com ja és habitual la campanya consisteix en que, tothom que ho desitgi, comparteixi a les seves xarxes socials una fotografia fent el Gest per l’ELA (que és simplement posar la mà dreta en forma de “L” amb els dits índex i polze) i etiqueti la foto amb el l’etiqueta #fesungestperlela. A més de fer-se la fotografia fent el Gest per l’ELA, molts dels ajuntaments de Catalunya, com el de Barcelona, Badalona, Salou, Figueres, Manresa, Montblanc, Cervera o Mataró entre molts altres, s’han volgut sumar a la iniciativa i la nit del 21 de Juny il·luminaran un edifici de verd per donar suport a tots els afectats. 

banner newsletter oferta 50%

Jornada sobre ELA

També amb motiu del Dia Mundial de l’ELA, les Unitats Funcionals d’ELA i Malaltia de Motoneurona de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital del Mar, l’Hospital Vall d’Hebron i l’Hospital de Sant Pau juntament amb la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, organitzen la JORNADA ONLINE SOBRE ELA el 21 de juny a les 16h a CaixaForum Barcelona.

L’objectiu d’aquesta jornada és donar visibilitat i actualitzar àrees importants de la malaltia, des de diferents temàtiques i amb punts de vista de més d’una desena d’experts i professionals relacionats amb la recerca, els assajos clínics, la genètica, les cures i la captació de fons, tot això perquè persones afectades d’ELA, els seus familiars, cuidadors, o professionals i persones que treballen amb la malaltia, estiguin actualitzats i informats de tots aquests temes tan importants sobre l’ELA.

Què és l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)?

L’ELA és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. La degeneració de les neurones motores, fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi i en conseqüència els pacients presenten atrofia muscular que avança provocant paràlisi muscular progressiva veient-se afectades les capacitats de moviment, de parla, deglució i respiració. Actualment no té cura i el 90% dels diagnòstics són esporàdics (no sabem d’on ve). Afecta principalment a persones d’entre els 40 i els 70 anys d’edat però també pot afectar a joves i persones d’edat més avançada. L’esperança de vida des del moment del diagnòstic és de mitjana d’entre 2 a 5 anys. Aproximadament s’estimen unes 450 persones afectades a Catalunya, 4000 a tot el territori espanyol i 350.000 a nivell mundial. A falta d’un tractament curatiu, l’atenció integral per un equip multidisciplinari sanitari i psicosocial com el que donen els professionals de les Unitats Multidisciplinàries dels principals hospitals de referència juntament amb els de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls és la millor eina que es té a l’abast per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i les seves famílies.

Secció patrocinada per:
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content