Divendres, 21 juny 2024
IniciRESPONSABILITAT SOCIALTorna la campanya estiuenca #Destapate2023 per trencar l’estigma i donar visibilitat als...

Torna la campanya estiuenca #Destapate2023 per trencar l’estigma i donar visibilitat als pacients amb psoriasis 

Impulsada per Acció Psoriasis amb el suport de LEO Pharma i la col·laboració de l’Hospital del Mar

#Destápate2023 Acción Psoriasis y Leo Pharma 2
Presentació de la campanya #Destapate2023 // Foto: Acció Psoriasis

Acció Psoriasi, l’associació de pacients de psoriasi, artritis psoriàsica i familiars, impulsa un any més la campanya estiuenca #Destapate2023. Amb el suport de LEO Pharma, la campanya té per objectiu desestigmatitzar la patologia i convertir el pacient en protagonista dels seus moments de l’estiu, animant-los a mostrar la pell sense complexos i compartir les seves experiències a Instagram amb l’objectiu de conscienciar i informar sobre aquestes patologies . Des del seu inici, ja fa onze anys, aquesta campanya ha aconseguit una participació de més de 1.000 persones, convertint-se en una de les grans iniciatives nacionals de visibilitat de patologies cutànies i empoderament del pacient.

La campanya es va presentar ahir als mitjans de comunicació a l’Hospital del Mar. A la seva intervenció, Montserrat Ginés, vicepresidenta d’Acció Psoriasi i pacient de psoriasi i artritis psoriàsica, ha assenyalat que “la psoriasi és una malaltia que afecta el 2 % de la població a Espanya, dels quals un 30% també desenvolupa artritis psoriàsica. Tot i aquesta prevalença, encara molts pacients no se senten confiats per mostrar la seva pell a l’estiu per por del rebuig i de l’estigma que encara perdura pel desconeixement d’aquestes patologies. I precisament l’estiu és l’època més beneficiosa per als pacients. Amb aquesta campanya pretenem normalitzar la malaltia animant els pacients a compartir fotografies fent activitats a l’aire lliure mostrant la seva pell i demostrant que poden viure amb normalitat la seva malaltia”.

Per part seva, Maria Massafrets, Directora d’Accés al Mercat i Assumptes Corporatius de LEO Pharma Iberia, destaca que “Des de LEO Pharma donem suport un any més iniciatives com #Destapate2023 amb l’objectiu de desestigmatitzar les patologies de la pell, normalitzant i visibilitzant les necessitats dels pacients. Així mateix, tenim un fort compromís amb millorar tots aquells processos assistencials per a les persones amb malalties de la pell perquè per a nosaltres, el pacient és al centre de tot”.

PUBLICITAT

Esther Moreno, pacient de psoriasi i guanyadora de l’edició de l’any passat, ha explicat que “és molt important que els pacients de malaltia psoriàsica ens animem a ser presents a les xarxes socials i no tinguem vergonya a mostrar la nostra pell. Només així aconseguirem que aquesta malaltia sigui més coneguda i que es redueixi l’estigma que comporta”.

Un any més, l’Hospital del Mar i el seu departament de Dermatologia col·laboren assessorant científicament a la campanya a través de la dermatòloga Marta Ferran, que ha explicat que “necessitem que els pacients gestionin tant la part física com emocional de la malaltia. Per això, campanyes com #Destapate2023 són importants per a l’activació i l’acceptació de la malaltia”. I ha afegit que “volem recordar a tots els pacients la importància d´afrontar amb el seu metge tots els aspectes que l´afecten a la seva qualitat de vida i, així, trobar junts la teràpia més adequada”.

Psoriasi i estiu

PUBLICITAT

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la psoriasi es tracta d’una malaltia crònica, dolorosa, desfigurant i incapacitant per a la qual no hi ha cura i que provoca símptomes molt visibles i cridaners a la pell de qui la pateix. Especialment visible als colzes, genolls, cuir cabellut i part inferior de l’esquena, són zones on apareixen lesions cutànies de mida variable, envermellides i recobertes d’escates blanquinoses de gruix variable.

Només a Espanya, la prevalença estimada de psoriasi és del 2,3% de la població total, afectant actualment més d’1 milions espanyols1. Malgrat l’estigma social, la psoriasi no és una patologia contagiosa però que, més enllà de les lesions cutànies, marca la vida dels qui la pateixen fins al punt de desenvolupar símptomes depressius i ansietat.

Tot i l’impacte psicosocial que suposa per a molts pacients mostrar en públic els efectes d’aquesta patologia sobre la pell, l’estiu és una de les èpoques més beneficioses per a aquells que la pateixen. La majoria dels pacients solen manifestar una millora notòria gràcies als banys d’aigua i mar. No obstant això, és imprescindible protegir-se davant dels raigs solars per evitar qualsevol cremada que podria empitjorar el procés de la malaltia.

Com participar a #Destapate2023

Després de la presentació oficial de #Destapate2023, la campanya comença aquest dijous 13 de juliol i s’allargarà durant tot l’estiu fins al 8 de setembre. Per participar-hi, s’anima totes les persones amb psoriasi i artritis psoriàsica a compartir moments de l’estiu penjant imatges als seus propis perfils d’Instagram incloent a la publicació el hashtag #Destapate2023; mencionant el perfil d’Acció Psoriasi a Instagram (@accionpsoriasis_ca); seguir el perfil d’Acció Psoriasi a aquesta xarxa social i tenir públic el perfil d’Instagram per poder trobar les fotografies a través del hashtag de la campanya.

L’objectiu d’aquesta campanya és que els pacients interactuïn, recolzin i animin altres persones a normalitzar la malaltia ia minimitzar l’estigma que pateixen les persones afectades de psoriasi i artritis psoriàsica. Entre les fotografies amb més interaccions s’escolliran 5 i d’aquestes es triarà una com a guanyadora que serà la imatge de la campanya del proper estiu.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content