Dilluns, 24 juny 2024
IniciGENT GRANTorna el Saló de la Gent Gran de Catalunya amb la finalitat...

Torna el Saló de la Gent Gran de Catalunya amb la finalitat de promoure l’envelliment actiu de les persones grans

Se celebra del 26 al 28 d’abril a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat

saló gent gran de catalunya 2023 envelliment actiu
El saló ofereix més de 350 activitats gratuïtes per a la gent gran // Foto: Ajuntament de Barcelona

Ahir es va inaugar el 24è Saló de la Gent Gran de Catalunya, un dels esdeveniments adreçat a les persones grans més important d’Europa. Aquesta edició de la fira, que torna a celebrar-se a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat entre el 26 i 28 d’abril, espera mantenir l’èxit d’assistència i participació de l’any passat, quan es va superar els 25.000 visitants.

FiraGran 2023 ofereix més de 350 activitats gratuïtes amb la finalitat de promoure l’envelliment actiu de les persones grans. Enguany incorpora una àmplia oferta cultural amb l’organització del festival Cinema Gran i l’obra de teatre Cadires. A més, hi destaquen el concurs de fotografia digital, una gran caminada per a majors de 60 anys, sessions de tai-txi i música, una trobada sardanista, un festival de corals i una bicicletada, organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, que sortirà el dijous 27 des d’Arc de Triomf per arribar fins al recinte firal.

En aquesta edició, l’Ajuntament de Barcelona hi participa amb un estand dedicat a l’aplicació BCN+65, una app que aplega, de forma fàcil i accessible, tota la informació d’actualitat i els principals serveis i recursos municipals per a les persones de més de 65 anys de la ciutat en un sol punt d’accés. 

Enguany, el Saló vol posar l’èmfasi en la seguretat de les persones grans, entesa des de totes les seves vessants. Per aquest motiu, l’eix de la jornada FiraGran ‘Bones pràctiques per a garantir la seguretat de les persones grans’, que tindrà lloc el 28 d’abril, abordarà aspectes vinculats amb la violència masclista a les dones grans, la implicació de les persones grans en la seguretat o la prevenció de maltractaments al col·lectiu.

En aquesta nova edició, la Fundació FiraGran realitzarà una macro enquesta, entre els assistents a l’esdeveniment, per conèixer el seu grau d’alfabetització digital, els possibles obstacles per fer ús de dispositius informàtics i accedir a Internet. L’objectiu és avaluar l’impacte de l’anomenada bretxa digital, una de les principals preocupacions de les persones grans. D’aquesta manera es reclama la necessitat de crear un marc legal que garanteixi els drets digitals de les persones grans i que especialment protegeixi les que tenen dificultats digitals per accedir a serveis bàsics.

FiraGran 2023 té el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i l’Ajuntament de Barcelona.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content