TMB posa en marxa un servei a demanda per PMR per garantir l’accessibilitat a la Línia 1 de metro

Amb dos autobusos que enllacen les estacions de Glòries i Clot

cartell-informatiu-servei-accessibilitat-línia-1-metro
Cartell informatiu sobre les rutes alternatives a la Línia 1 de metro // Foto: TMB

Des del passat 29 de juny Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha posat en marxa un servei a demanda, amb dos autobusos que enllacen les estacions de Glòries -adaptada a persones amb mobilitat reduïda (PMR) i Clot, per garantir l’accessibilitat de les persones d’aquest col·lectiu durant la interrupció de la Línia 1 de metro entre Clot i Fondo a causa d’unes obres de renovació integral de la infraestructura.

Aquesta mesura se suma a dos serveis d’autobusos especials. El servei Clot – Fabra i Puig transcorre per la Meridiana per connectar el Clot amb l’intercanviador de la Sagrera i l’estació de Sant Andreu Arenal, i avui ha registrat una ocupació notable. El servei complementari Especial L1 Onze de Setembre – Fondo ressegueix el traçat de la línia 1 de metro des de Fondo a Sant Andreu (a prop de l’estació de trens de Sant Andreu Comtal) i continua fins a Onze de Setembre (metro L9 Nord i L10 Nord), i ha registrat una ocupació menor.

BANER_300X250

Aquestes llançadores estan dotades amb vehicles articulats accessibles a persones amb mobilitat reduïda que circulen amb freqüències de 3 minuts i 5 minuts, respectivament, en les hores punta dels feiners. També fan un bon servei les línies regulars V31 i V33, que es reforcen.

La informació sobre els recorreguts alternatius es pot consultar a l’aplicació de TMB i al Vull Anar i està detallada a la secció d’esdeveniments i avisos del web corporatiu de TMB. També els elements de senyalització estàtica situats en l’entorn de les estacions contenen informació sobre els transports alternatius disponibles en cada punt.

Cal recordar que aquestes mesures han estat críticades pel col·lectiu de les persones amb discapacitat, que les consideren del tot insuficients, tant des del punt de servei com a nivell informatiu.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*