TMB s’oblida de les persones amb discapacitat en les rutes alternatives per les obres a la Línia 1 de metro

El Grup TEB exigeix que es posin autobusos llançadores

obres-línia-1-metro-rutes-alternatives-persones-discapacitat
Indicacions que s’han repartit per les obres a la línia 1 de metro // Foto: Grup Cooperatiu TEB

El Grup Cooperatiu TEB, entitat social amb seu social al Districte de Sant Andreu ha denunciat que les rutes alternatives que ha ofert Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per les obres a la Línia 1 de metro del 29 de juny al divendres 30 d’agost, no cobreixen les necessitats de mobilitat dels col·lectius de persones amb discapacitat.

L’entitat ha explicat que aquestes alternatives impliquen caminar prop d’un quilòmetre, solució inviable per a moltes persones amb mobilitat reduïda i/o discapacitat. A això cal afegir, segons el Grup TEB, la dificultat de comprensió de les indicacions que s’han repartit, que no han tingut en compte l’accessibilitat cognitiva.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per tot plegat, ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que forci a l’entitat metropolitana del transport a tenir en compte les dificultats de mobilitat i les necessitats de suport. I en aquest sentit exigeix que es posin autobusos llançadora que facin el mateix recorregut que la línia de metro, com ja s’ha fet en obres anteriors. 

Per la seva banda les famílies de les persones amb discapacitat intel·lectual, critiquen que han de fer un sobreesforç per acompanyar els seus familiars durant setmanes fins que aprenguin el nou recorregut. Aquesta situació afecta les feines i les rutines diàries i implicarà que algunes persones no puguin assistir als serveis.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*