Tarragona es prepara per celebrar la seva Festa Major – del 13 al 24 de setembre- amb un programa inclusiu i innovador, on la música, la tradició i l’accessibilitat es donen la mà.
La ciutat de Tarragona s’omple d’il·lusió amb l’arribada de les festes de Santa Tecla 2024. Enguany, la celebració promet ser més inclusiva i accessible que mai, amb un programa que va ser presentat ahir per la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos.
Una de les novetats més destacades d’aquesta edició és la creació del Carrer del Silenci al carrer Santa Anna. Aquesta iniciativa, fruit de la col·laboració entre les entitats del Seguici i associacions com Todos en Azul i ASPERCAMP, busca garantir un espai tranquil i adaptat a les persones amb diversitat funcional i hipersensibilitat sensorial durant les sortides del Seguici. D’aquesta manera, tothom podrà gaudir de la festa sense veure’s afectat per sorolls intensos o efectes visuals excessius.
A més del Carrer del Silenci, la plaça de l’Esperidió continuarà reservada per a persones amb mobilitat reduïda, reforçant així el compromís del consistori per fer de Santa Tecla una festa per a tothom.
La inclusió és un dels eixos principals de la programació d’enguany. La consellera de Cultura ha destacat la importància de garantir l’accés a la cultura per a totes les persones, independentment de les seves capacitats. En aquest sentit, dos dels actes més emblemàtics de la festa, la Crida i el Pregó, es retransmetran en directe per Tac 12 amb interpretació en llenguatge de signes, permetent així que un públic més ampli pugui seguir-los.
Per facilitar encara més la participació de tothom, s’ha incrementat el nombre de punts liles repartits per diferents espais de la ciutat, on les persones podran trobar informació i suport.
Amb aquestes novetats, Santa Tecla 2024 es consolida com una festa oberta a tothom, on la tradició i la innovació es fusionen per crear una experiència única i memorable.